Puolustusministeri Kaikkonen MT:lle: Suomi ja Ruotsi samalla viivalla Naton turvavakuutuksessa

Antti Kaikkonen: Natossa Suomi päättäisi itse, mihin operaatioihin joukkomme osallistuvat 7:40
Antti Kaikkonen kommentoi huhtikuussa, että Natossa Suomi päättäisi itse, mihin operaatioihin Suomen joukot osallistuvat.

Puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) mukaan Suomi ja Ruotsi saisivat Natolta samanlaista suojaa mahdollisen jäsenhakemuksen aikana. Kaikkonen kommentoi asiaa Maaseudun Tulevaisuuden (MT) haastattelussa.

Ruotsin median mukaan maan ulkoministeri Ann Linde totesi yhdysvaltalaiskollegansa Antony Blinkenin tapaamisen jälkeen, että Yhdysvallat antaa Ruotsille hakuajakasi niin sanotun turvavakuutuksen. Ulkoministerit tapasivat Washingtonissa keskiviikkona 4. toukokuuta.

Kaikkonen arvioi MT:lle antamassaan haastattelussa, että keskeiset Nato-maat tulevat kohtelemaan Suomea ja Ruotsia samalla tavalla.

– Sanamuodot voivat poiketa, mutta käsitykseni mukaan olemme samalla viivalla ja hyvä niin, Kaikkonen kertoo MT:lle.

Kaikkonen toivoo haastattelussa, että Suomi ja Ruotsi valitsisivat samanlaisen turvallisuuspoliittisen linjan ja maiden olisi yhdessä helpompi kohdata Venäjän mahdolliset vastatoimet NATO-jäsenyyden hakemusaikana.

– Pitäisin parempana, jos Suomi ja Ruotsi voisivat päätyä samaan johtopäätökseen. Tällä hetkellä näyttää aivan mahdolliselta, että teemme samansuuntaiset johtopäätökset, Kaikkonen arvioi MT:lle.

Lue myös:

    Uusimmat