Kaikkien aikojen parhaat treenijuomat – toimivatko nämä todella?

Men's Health -lehden entinen päätoimittaja, terveysasiantuntija David Zinczenko listasi toimivimmat treenijuomat.

Mitä juoda ennen treeniä ja urheilusuorituksen jälkeen, jos ei halua tuhlata rahojaan kalliisiin urheilujuomiin? Men's Health -lehden entinen päätoimittaja, terveysasiantuntija David Zinczenko uskoo monen vuoden kokemuksella tiettyjen superjuomien voimaan.

– Markkinoilla on tuhansia urheilujuomia, jotka lupaavat sinun laihtuvan, juoksevan nopeammin ja hyppäämään korkeammalle. Monet näistä väitteistä ovat kuitenkin tekaistuja markkinointitemppuja. Juomat sisältävät usein myös tyhjiä kaloreita, jotka pilaavat hyvän suorituksesi, Zinczenko muistuttaa.

Kokeile siis urheilujuomien sijaan näitä vaihtoehtoja:

1. Paras juoma nesteytymiseen: Kookosvesi

Vuonna 2012 toteutettu suuri urheiluravitsemustutkimus todisti kookosveden olevan yhtä tehokas nesteyttäjä kuin kaupalliset urheilujuomatkin. Kookosvesi on luonnollinen elektrolyyttien lähde ja sillä on alhainen glykeeminen indeksi.

2. Paras juoma urheilusuorituksen tehostamiseen: Kahvi

Vuonna 2008 tehdyn tutkimuksen mukaan kofeiini auttaa tehostamaan urheilusuoritusta. Tutkimukseen osallistuneet pyöräilijat pystyivät pyöräilemään yli 1,6 kilometriä pidemmälle kofeiinin voimalla.

3. Paras juoma palautumiseen: Kaakao

Hiilihydraattien ja proteiinien yhdistelmä treenin jälkeen auttaa palauttamaan energiaa, tehostaa aineenvaihduntaa ja rakentaa lihaksia. Tutkimusten mukaan kaakaossa tämä tasapaino on täydellinen, etkä tarvitse kalliita urheilujuomia.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat