Kaikki F1-kuljettajat eivät aio polvistua rasismin vastustamiseksi – Lewis Hamilton: "Yritän vaikuttaa niin moneen ihmiseen kuin kykenen"

Formula 1:n MM-sarjan avauksessa ei ole päästy yksimielisyyteen tavasta tukea rotujen tasa-arvoa ajavaa Black Lives Matter -liikettä (BLM). Kuljettajat keskustelivat asiasta ajajayhdistyksen kokouksessa perjantaina.

Ilmeisesti kaikki ajajat tukevat tasa-arvoliikettä pukeutumalla tänään kisapaikalla t-paitaan, jossa on rasismin vastainen viesti. Seitsemättä mestaruuttaan tavoitteleva Lewis Hamilton antoi lauantaina ymmärtää, etteivät kaikki kuitenkaan aio polvistua tuen merkiksi ennen kilpailun lähtöä.

– Kaikki eivät täysin ymmärrä, mitä nyt on meneillään eivätkä tiedä (Yhdysvalloista) maailmalle levinneiden protestien taustaa, sarjan ainoa mustaihoinen kuljettaja arveli.

Hamilton on tukenut BLM-liikettä voimakkaasti.

– Oli hienoa, että keskustelimme tästä tärkeästä asiasta. Yritän jatkaa muiden ohjaamista ja yritän vaikuttaa niin moneen ihmiseen kuin kykenen, Hamilton jatkoi.

"Lopettakaa rasismi"

Ajajayhdistyksen puheenjohtaja Alex Wurz vakuutti, ettei tasa-arvokysymyksestä ole minkäänlaista erimielisyyttä.

– Kaikki ajajat ovat asiasta yhtä mieltä ja he vastustavat talliensa tapaan rasismia, Wurz sanoi, mutta kertoi ajajien osoittavan yksilöllisellä tavalla tukensa tasa-arvoasialle.

Ajajille jaetussa t-paidassa on rasismille loppua toivottava teksti "End Racism".

Valtteri Bottas lähtee kauden avauskilpailun paalupaikalta ja tallitoveri Hamilton kakkosruudusta. Mercedeksen kaksikko saa peräänsä Itävallan gp:n kolmatta peräkkäistä voittoa tavoittelevan Max Verstappenin.

Kilpailu alkaa kello 16.10 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat