Kaapo Kakko -huuma, kusetussyytös ja moitteita tylsyydestä – tässä Leijonien satumainen tie MM-välierään askel askeleelta

Nimettömäksi ensikertalaisten nipuksi tuomittu Leijonat on pelannut Suomen kansan täysin taakseen, kävi MM-turnauksessa lopulta miten tahansa. Matkalla on nähty Kaapo Kakko -huumaa ja makeita voittoja, mutta myös kirveleviä takaiskuja ja tulisia avautumisia. Ja mikä parasta, matka on vielä kesken. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen välierät 25.5.:

klo 16.15 Venäjä-Suomi C More Sport 1 ja MTV3
klo 20.15 Kanada-Tshekki C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

"Kun aika on."

Se oli ennen Ruotsi-puolivälierää julkaistun, Jani Uotilan toimittaman ja Matias Ziemannin kuvaaman Leijonan iholla -insertin nimi. 

Se on myös Leijonien motto käynnissä olevassa turnauksessa. 

Aika oli MM-puolivälierässä Ruotsia vastaan. Suomen joukkue oli ytimessä oikeaan aikaan ja eteni semifinaaliin Venäjää vastaan

Miten Leijonien matka neljän joukkoon on edennyt? Siitä selvitys alla. 

10. toukokuuta: Suomi-Kanada 3-1

18-vuotias superlupaus Kaapo Kakko pelasi tässä ottelussa itsensä ryminällä Suomen kiekkokansan tietoon. Kakko iski huippumaan verkkoon kaksi maalia, joista ensimmäinen murtautui Suomi-kiekon folkloreen. Kakko varmisti samalla myös sen, että melko nimettömästä nipusta nousi heti esiin pelaaja, josta kohistaan. 


11. toukokuuta: Slovakia-Suomi 2-4

Kakko-show, osa 2. Nuorukainen iski uransa toiseen aikuisten arvokisaotteluun hattutempun, mikä sai jopa päävalmentaja Jukka Jalosen epäuskon valtaan. Kakon 3-2-voittomaali oli ottelun kliimaksi. Tässä vaiheessa turnausta Kakko oli tehnyt viisi Leijonien seitsemästä osumasta.  


13. toukokuuta: USA-Suomi 3-2 ja. 

Välipäivän jälkeen Leijonilla oli edessä alkulohkon ennakkoon kovimmista testeistä kolmas. Suomen joukkueen sisukkuudesta saatiin ensimmäinen kunnon näyte, kun Leijonat nousi 0-2-asemista tasoihin kahdella herkulliseen paikkaan – erien viimeisiin minuutteihin – isketyllä osumalla. Kohuhetki nähtiin jatkoajalla, kun Clayton Keller pyyhkäisi Juhani Tyrväisen vaarallisesti takaa päin nurin, ja Dylan Larkin viimeisteli voittomaalin hetkeä myöhemmin. Jukka Jalonen avautui tästä – useampaankin otteeseen. 


16. toukokuuta: Suomi-Tanska 3-1

Kaksi välipäivää ja puolisojen näkeminen palautti Leijonat voittojen tielle. Valokeilaan nousi taas Kakko, joka summasi tehot 1+1 ja taituroi yhden turnauksen upeimmista osumista 1-1-tasoituksessa. Maalintekotilastoon nousi myös Sakari Manninen, jolla oli tässä vaiheessa kisoja kasassa jo viisi syöttöpistettä. Tämän ottelun jälkeen ykköspyssyn viitta on siirtynytkin Kakon hartioilta Manniselle. 


17. toukokuuta: Suomi-Iso-Britannia 5-0

Rutiinivoitto, joka kuvasti hyvin tämän kevään Leijonat-joukkuetta. Maalittoman avauserän jälkeen kone jauhoi tasaisesti tarvittavat onnistumiset. Ja vielä osumista: kun Kakko pysyi poissa tilastoista, viisi eri pelaaja iski turnauksen avausmaalinsa. Heistä Joel Kiviranta latasi tärkeän osuman myös seuraavassa ottelussa.   


19. toukokuuta: Ranska-Suomi 0-3

Toinen peräkkäinen näyte Leijonien kliinisyydestä. Varma voitto, mutta ylivoiman tehottomuus harmitti myös päävalmentaja Jalosta. Tässä vaiheessa nousi myös esiin kriittisiä arvioita Leijonien pelaamisen tylsyydestä.

– Voittopeli, näytti helvetin hyvältä kyllä, Jalonen tuumasi.   

Myös C Moren asiantuntija Karri Kivi lähetti terveisensä Leijonien arvostelijoille

– Kun ollaan torilla, niin ei kukaan mieti sitä, millä tavalla on voitettu.


21. toukokuuta: Suomi-Saksa 2-4

USA-tappiota ei voi pitää suurena kauneusvirheenä Leijonien alkusarjassa, mutta Saksa-häviö meni ehdottomasti tähän kategoriaan. Tappio vei lohkovoiton, ja Suomen esityksessä oli paljon huolimattomuutta. Ei välttämättä toivottu näky MM-puolivälierän kenraalissa, mutta kuten asiantuntija Tuomo Ruutukin toivoi paikan päältä Kosicesta, Leijonat sai tarvitsemansa happotestin.   


23. toukokuuta: Suomi-Ruotsi 5-4 ja. 

SM-liigapelaajat vastaan NHL-tähdet. Joukkue vastaan yksilöt. Ja niin kuin pitikin, joukkue voitti

Leijonat ylsi Jalosen valmennusryhmän johdolla yhteen historiansa upeimmista esityksistä. Taistelevan suorituksen kruunasi kapteeni Marko Anttilan tasoitusosuma – hänelle turnauksen avausmaali, tietysti – ja tehot 1+3 iskeneen Mannisen voitto-osuma. Henrik Lundqvistin pelikunnolla ja muilla asioilla voi spekuloida, mutta totuus oli se, että Leijonat oli parempi. 


Leijonat kirjoittaa MM-tarinansa seuraavan luvun lauantaina MM-välierässä Venäjää vastaan. 

Lue myös:

    Uusimmat