Mieletöntä, Leijonat! Ruotsin NHL-nippu on lyöty – Suomi uskomattomalla taistelulla MM-välieriin!

Suomi voitti Ruotsin 5-4 jatkoajalla ja eteni jääkiekon MM-turnauksen välieriin Slovakian Kosicessa torstaina.

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen välierät 25.5.:

klo 16.15 Venäjä-Suomi C More Sport 1 ja MTV3
klo 20.15 Kanada-Tshekki C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Leijonien voittomaalin laukoi Sakari Manninen ajassa 61.37.

Leijonat taisteli ottelun jatkoajalle ajassa 58.31. Kapteeni Marko Anttila mätti irtokiekon vaivalloisesti ottelussa liikkuneen tähtivahdin Henrik Lundqvistin taakse Suomen pelatessa kuudella miehellä (video jutun alla).

Suomi sai kamppailuun nopean johtomaalin, kun Niko Mikkola onnistui jo minuutin pelin jälkeen. Ruotsi tuli kuitenkin ohi vielä avauserässä.

Toinen erä käynnistyi Elias Petterssonin upealla 3-1-veivauksella, mutta Leijonat ponnahti upeasti jaloilleen. Petteri Lindbohm ja Jani Hakanpää nostivat Suomen tasoihin vielä ennen ottelun puoliväliä.

Ajassa 39.35 Erik Gustafssonin rautainen siniviivakuti kopsahti tolpan kautta maalin sisällä olleeseen kameraan, ja osuma huomattiin vasta videotarkastuksessa seuraavalla pelikatkolla.

Suomi kohtaa välierässä Venäjän. Toisessa välierässä pelaavat Kanada ja Tshekki.