Sihvonen: Tulee mieleen Suomen MM-kulta 2011 ja maailmancup 2004 – "Leijonat on nyt samassa kurssissa"

2:21
Videolla Ranska-Suomi-ottelun maalikooste.

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ylistää Leijonien kurinalaista pelitapaa Slovakian MM-kisoissa. Nyt sen sai tuta Ranska, jonka Leijonat kaatoi maalein 3-0.

Suomalaisen jääkiekkoilun historiassa Leijonat on pelannut pelitavan puolesta ainoastaan kaksi kertaa aiemmin läpi turnauksen yhtä toisteisesti kuin nyt: Slovakian MM-kisoissa 2011 Jukka Jalosen johdolla ja syksyllä 2004 maailmancupissa Raimo Summasen komennossa.

Kaksi kautta aikojen parasta valmentajaamme, Jalonen ja Summanen, ymmärsivät aikoinaan, että suomalaisen jääkiekkoilun menestysreseptin on perustuttava eheään yhteistyön jääkiekkoon. Tähän samaan jatkumoon Jalonen on nyt kiinnittänyt tämän kevään Leijonansa.

Leijonat pelasi niin tylysti ja kliinisesti Ranskaa vastaan kuin vain voi pelata – vaihdosta toiseen joukkueen omalla pelitavalla Jalosen Total Hockey’ta.

Ja, vaikka vertaan Leijonia nyt kahteen historialliseen ja ainutlaatuiseen menestysjoukkueeseen, en kuitenkaan esitä, että Suomi olisi marssimassa tässä Slovakian turnauksessa varmaan menestykseen. Ei sinne päinkään. Pitää muistaa realiteetit Suomen pelaajamateriaalissa suhteessa vastustajiin.

Tuon vain sen esiin, että tämä on se kurssi ja tapa, miten Leijonien on pelattava aina, kun se osallistuu mihin tahansa turnaukseen. Leijonat on pelannut säntillisesti omaa pelitapaansa, oli vastassa Kanada tai USA tai Slovakia tai Tanska tai Iso-Britannia tai Ranska.

Samaa on luvassa, kun Leijonat päättää lohkovaiheensa peliin Saksaa vastaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja