Leijonien MM-taival katkesi ennennäkemättömällä tavalla – NHL-miesten jääräpäinen kohtelu kolahti omaan nilkkaan

Mikko Rantasen maalittomuus hämmentää – "Turha kiistää, ettei paine kasva" 2:57
Video: Mikko Rantasen maalittomuus hämmentää – "Turha kiistää, ettei paine kasva"

Suomi hävisi jääkiekon MM-kisojen puolivälieräottelun Kanadalle 1–4. Kisoja paikan päältä seuraava MTV Urheilun toimittaja Ilari Savonen perkaa Leijonien otteista hyviä ja vähemmän mairittelevia puolia.

Pidin

Eihän Leijonat sinänsä huonosti pelannut. Valkopaidat hallitsivat isoa kuvaa ja kaikki elementit olivat olemassa. Mutta väliäkö tuolla, jos tärkein, eli tulos, jäi uupumaan.

Jos jostain saattoi pitää, niin siitä, miten yleisö reagoi Marko Anttilan Leijonat-jäähyväisiin. On uskomatonta, miten Anttilasta on tullut kansan suosikkihahmo ja suoranainen Leijonat-legenda käytännössä viiden vuoden sisällä. Mörkö, Mörkö -huudot kaikuivat Nokia Arenan lehtereiltä, kun Anttila kiersi kunniakujaa hänen viimeisen Leijonat-pelinsä jälkeen. Eikä siinä vielä kaikki. Anttila jakoi yli tunnin ajan kommentteja median edessä. Varusteet päällä ja luistimet jalassa. Kaikille oli aikaa. Koska sellainen Mörkö on. 

VIDEO: Marko Anttilan kiitoksissa jäähyväisten makua  – Leijonien sankari kiersi kaukaloa Kanada-tappion jälkeen

Marko Anttilan kiitoksissa jäähyväisten makua  – Leijonien sankari kiersi kaukaloa Kanada-tappion jälkeen 1:31

VIDEO: Marko Anttila vahvisti lopettamisaikeensa: "Eiköhän se ollut tässä"

Marko Anttila vahvisti lopettamisaikeensa: "Eiköhän se ollut tässä" 2:25

VIDEO: TOP3-Leijonat: Parjattu NHL-hyökkääjä "näytti maallikoille"

TOP3-Leijonat: Parjattu NHL-hyökkääjä "näytti maallikoille" 3:06

En pitänyt

Jukka Jalosen jääräpäinen "en riko ykkösketjua, koska he ovat luoneet sata miljoonaa maalipaikkaa" -ajattelutapa kolahti pahasti nilkoille. NHL-miehet, Mikko Rantasen johdolla, hakkasivat kilpaa päätä seinään. Ratkaisuosasto oli aivan jumissa, kun sitä tarvittiin. Jalonen vetosi siihen, että Kaapo Kakon, Antti Suomelan ja Kasperi Kapasen ketju oli Leijonien parhaimmistoa, minkä takia Kakkoa ja Rantasta ei voitu laittaa yhteen. Jalonen taipui vasta viimeisellä mahdollisella hetkellä, eli Kanada-ottelun toisella erätauolla. Jälkijossittelu on jälkijossittelua, mutta olisiko kyseinen liike pitänyt tehdä esimerkiksi edellisviikonlopun Malediivi- ja Andorra-peleihin eli Unkari- ja Itävalta-”taistoihin”? Olisi. Nyt 55 maalin ja 105 pisteen Mikko Rantanen meni aivan hukkaan.

Suomen ja Kanadan kohtaamisessa nähtiin muutenkin häkellyttäviä piirteitä. Kanada ikään kuin syötti Leijonille sen omaa lääkettä. Suomi hallitsi kiekkoa ja oli näennäisesti niskan päällä, kun taas Kanada puolusti tiiviisti keskustaa. Koska viimeksi näin? Tuo oli aivan ennennäkemätön asetelmakäännös. Kanadan vastahyökkäykset tuottivat tulosta ja kotijoukkue tuskastui. Hurjaa.

VIDEO: Leijonat uusiutui rajusti – haalittiinko MM-joukkueeseen liikaa NHL-miehiä?

Leijonat uusiutui rajusti – haalittiinko MM-joukkueeseen liikaa NHL-miehiä? 3:34

Lisäksi...

Ei ollut hyvä päivä EHT-joukkueille ei. MM-kisojen alla saattoi pohtia sitä, että Suomi, Ruotsi, Tshekki ja Sveitsi voisivat olla kaikki välieräjoukkueita. Noh, eivät ole. Eikä joukkoon mahtunut kuin yksi yllätys. USA oli selvästi parempi kuin Tshekki, Sveitsi jäi ponnettomaksi Saksaa vastaan ja Suomi ei saanut mistään sisään Kanada-ottelussa. Latvia oli raikas tuulahdus. Siinä on tämän kevään tarina. Hienoa, että sellainen saatiin vielä kisojen loppuhetkille.

VIDEO: Latvia sekosi Ruotsi-voitosta – tältä näytti torilla, kun voittomaali syntyi

Latvia sekosi Ruotsi-voitosta – tältä näytti torilla, kun voittomaali syntyi 1:31

VIDEO: Latvia venyi sensaatioon – tämä oli tunnelma kopissa MM-välieräpaikan varmistuttua

Lue myös:

    Uusimmat