Jyväskylän tartuntarypäs selvitetty: 40 tartuntaa, 500 karanteeniin, syynä joukkoaltistuminen hengellisessä tilaisuudessa – kolmasosalla osallistuneista tartunta

6:56
Video: Jyväskylässä 500 ihmistä karanteeniin, tartuntarypäs hengellisessä tilaisuudessa – vastaava lääkäri haastattelussa.

Jyväskylässä arviolta lähemmäs 500 ihmistä asetetaan karanteeniin, kertoo Jyväskylän tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä. Taustalla on joukkoaltistuminen koronalle syyskuun lopulla järjestetyssä yksityistilaisuudessa, johon kerrotaan osallistuneen yli sata ihmistä.

Käsmä arvioi kaikkien tilaisuuteen osallistuneiden testitulosten valmistuneen. Tartuntoja on 40, ja Käsmän mukaan tämä tarkoitaa, että noin kolmasosa tilaisuuteen osallistuneista on saanut koronatartunnan.

Eilisen aikana saatiin kiinni alle sata altistunutta, Käsmä arvioi. Tavoitteena olisi saada tänään 200–300 altistunutta kiinni, mutta työtä jää vielä huomiselle. Käsmän mukaan karanteenin asetettavien joukossa on paljon koululuokkia.

Altistumisia on tapahtunut ainakin Kilpisen ja Kuokkalan yhtenäiskoululla, joissa kummassakin altistumisia on tapahtunut noin 60 kappaletta. Lisäksi Gradian Viitaniemen yksikössä on virukselle altistunut noin 50 henkeä.

Juttua ja otsikkoa päivitetty: Tarkennettu sitä, missä altistumisia erityisesti on tapahtunut. Lisäksi täsmennetty muun muassa tartuntojen määrää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja