149 uutta koronatartuntaa Suomessa, kahden viikon lukema yli 2300: Vaasan päivän luku huojentava, valtaosa uusista tartunnoista Helsingissä

3:13
Näillä koronaohjeilla pärjäät missä tahansa Suomea – katso havainnollistava esitys MTV Uutiset Livestä

Suomessa on raportoitu 149 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Uusia tartuntoja on raportoitu eniten Helsingissä, 64.

Vaasaan, jossa tartunnat ovat viime aikoina olleet jyrkästi koholla, kirjattiin kuusi uutta tartuntaa. Alueen ilmaantuvuusluku on silti yhä selvästi suurin Suomessa.

THL:n koronakartan perusteella Jyväskylään puolestaan on kirjattu kolme uutta tartuntaa.

Jyväskylän tilanne nousi eilen uutisiin, kun kaupunki tiedotti siellä todetun kymmeniä uusia koronatartuntoja, joiden taustalla on joukkoaltistuminen syyskuun lopulla järjestetyssä hengellisessä yksityistilaisuudessa.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä 2 316 tartuntaa, mikä on 1 214 tartuntaa enemmän kuin edeltäneiden kahden viikon aikana. Tuolloin raportoitiin 1 102 uutta tartuntaa.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on viimeisten 14 vuorokauden ajalta Suomessa 41 tartuntatapausta 100 000:ta asukasta kohden. Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu tähän mennessä 11 998.

Perjantaina kerrottiin, että sairaalahoidossa on koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi 37 ihmistä, mikä oli 6 enemmän kuin keskiviikkona. Tehohoidossa oli 5 ihmistä. Heidän määränsä oli pysynyt samana kuin keskiviikkona.

Lisäksi perjantaina kerrottiin, ettei Suomessa ollut raportoitu uusia koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemantapauksia. Yhteensä koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia oli perjantaihin mennessä Suomessa raportoitu 346.

THL raportoi koronavirukseen liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien määrät kolmesti viikossa, maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja