Jyväskylä koronan keskellä – vain pieni osa altistuneista ehditty tavoittaa, karanteeni odottaa satoja ihmisiä

3:13
Näillä koronaohjeilla pärjäät missä tahansa Suomea – katso havainnollistava esitys MTV Uutiset Livestä

Jyväskylässä joudutaan näillä näkymin asettamaan karanteeniin useita satoja ihmisiä, kertoo Jyväskylän kaupunki.

Samalla kaupunki kertoo, että lauantain aikana on varmistunut vielä seitsemän uutta koronavirustartuntaa.

Kaupunki tiedotti jo aiemmin päivällä, että Jyväskylässä oli todettu perjantai-illan ja lauantaiaamun aikana 30 uutta koronatartuntaa, joiden taustalla on joukkoaltistuminen syyskuun lopulla järjestetyssä hengellisessä yksityistilaisuudessa.

Terveydenhuolto on tehnyt lauantain aikana jäljitystä ilmenneistä tartunnoista ja on pyrkinyt olemaan yhteydessä altistuneisiin.

Suuresta tartuntamäärästä ja tilanteen laajuudesta johtuen terveydenhuolto oli kuitenkin kaupungin mukaan ehtinyt lauantaina tavoittamaan vain pienen osan altistuneista. Karanteenien asettaminen jää pääosin huomiselle ja jatkuu mahdollisesti vielä maanantainakin.

–  Laajan selvityksen pohjalta on jo selvää, että karanteeniin tullaan asettamaan useita satoja ihmisiä, tiedotteessa kerrotaan.

Jokaiseen altistuneeseen ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä soittamalla heille terveydenhuollosta.

Jo eilen kaupunki tiedotti, että Jyväskylässä kuluneella viikolla raportoiduista 13 tartunnasta suurin osa liittyy tavalla tai toisella edellä mainittuun tilaisuuteen.

Yksityistilaisuuteen osallistui lapsiperheitä ja nuoria eri puolilta Jyväskylää. Jyväskylän tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä kertoi, että yksityistilaisuuteen on osallistunut hieman päälle 100 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja