Jyväskylän senioritalon tulipalon tutkinta alkaa –  nopeasti levinnyt palo ajoi lähes 170 ihmistä evakkoon

Senioritalo roihusi Jyväskylän yössä – tulipalon nopea leviäminen yllätti pelastuslaitoksenkin 1:40
Senioritalo roihusi Jyväskylän yössä – tulipalon nopea leviäminen yllätti pelastuslaitoksenkin.

Poliisi ja pelastuslaitos aloittavat tänään aamulla tutkinnan Jyväskylän Palokan senioritalon tulipalosta.

Perjantai-iltana syttyneen palon vuoksi kolmesta senioritalosta evakuoitiin yhteensä 168 ihmistä. Palo alkoi keskimmäisen Ilona-rakennuksen yläosasta parvekkeelta ja levisi talon koko katolle.

Myöhään perjantaina näytti siltä, että palo oli saatu rajattua, mutta hetken päästä palo levisi yllättäen uudelleen. Palo levisi nopeasti yhdysrakennuksen kautta myös toiseen kerrostaloon.

Pelastuslaitoksen mukaan tulipalo levisi poikkeuksellisen nopeasti.

– Tämä oli meille aikamoinen yllätys, että uudessa rakennuksessa palo leviää näin nopeasti, sanoi päivystävä päällikkö Pauli Nurminen Keski-Suomen pelastuslaitokselta eilen tiedotustilaisuudessa.

Hän ei antanut eilen arvioita palon syttymissyystä tai syystä palon nopeaan leviämiseen.

Asukkaat eivät toistaiseksi pääse koteihinsa

Palo aiheutti suuret aineelliset vahingot, mutta henkilövahingoilta vältyttiin. Neljä ihmistä altistui savulle. Kukaan heistä ei tarvinnut sairaalahoitoa.

Kaikille senioritalojen asukkaille järjestyi tilapäismajoitus. Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin asuntoihin pääsee käymään. Osassa asuntoja on sortumisvaara, ja myös tutkinnan pitää ensin käynnistyä.

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) päättää huomenna, aloittaako se oman tutkintansa tulipalosta. Otkes seuraa poliisin ja pelastuslaitoksen selvitysten etenemistä.

Lue myös:

    Uusimmat