Senioritalo roihusi Jyväskylän yössä, 168 evakuoitiin – saiko kynttilä aikaan miljoonavahingot?

5:37
MTV Uutiset Live: Palon leviämisen nopeus yllätti pelastuslaitoksen – päivystävä päällikkö kertoo, mitä palon syttymisestä tiedetään nyt.

Jyväskylässä riehunut kerrostalopalo on saatu varhain aamulla hallintaan. Tulipalo syttyi perjantai-iltana Palokan Ilona -senioritalossa ja levisi yön aikana myös toiseen rakennukseen. 

Kaikkiaan kolmen talon asukkaat evakuoitiin. Yksi rakennuksista kärsi mittavat vahingot, mutta henkilövahingoilta vältyttiin. 

Kaikkiaan kolme taloa evakuoitiin palon vuoksi. Päivystävä päällikkö Pauli Nurmisen mukaan kaikkiaan 168 ihmistä evakuoitiin.

Palo on saatu sammutettua, mutta paikalla on meneillään vielä jälkisammutustyöt.

– Meillä vielä muutama yksikkö jää varmistelemaan tilannetta tämän päivän ajan. Osa ihmisistä on jo päässyt käymään kodeissaan hakemaan tavaroitaan.

Palo on todennäköisesti saanut alkunsa ylimmän kerroksen parvekkeelta, josta se on päässyt leviämään kattorakenteisiin.

–  Se on hyvin nopeasti levinnyt sinne katolle.

Talossa asuu myös liikuntarajoitteisia ihmisiä, joka aiheutti osaltaan haasteita pelastuslaitokselle.

– Se tietysti hidastutti varsinaisten sammutustöiden alkamista. Saimme hyvin evakuoitua kaikkiaan 168 ihmistä.

Liekit levisivät nopeasti

Nurmisen mukaan syttymissyy on todennäköisesti kynttilä.

– Siitä se (tuli) on sitten päässyt johonkin muuhun palavaan materiaaliin , ja kun se on ylin kerros, niin se on siitä levinnyt kattorakenteisiin.

Talo on rakennettu vain muutama vuosi sitten, joten palon nopea leviäminen ihmetyttää myös pelastuslaitosta.

– Palotutkinta ja poliisin tekninen tutkinta aloittavat sunnuntaina mittavan palotutkinnan syttymissyystä ja nopeasta leviämisestä.

Nurmisen mukaan seniorikodin tulipalosta aiheutuneet vahingot ovat miljoonaluokkaa. Nurminen kertoo, että tulipalon vuoksi osa ihmisistä ei pääse nyt palaamaan kotiin. Heidät on majoitettu muun muassa hotelliin ja läheiselle koululle.

Onnettomuustutkintakeskus Otkes kertoo Twitterissä, että he seuraavat pelastuslaitoksen ja poliisin selvitysten etenemistä, ja päättävät maanantaina mahdollisesta omasta tutkinnastaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja