Mainos

Juutinrauman silta vihittiin

Ruotsin ja Tanskan välinen Juutinrauman silta valmistui tänään, mutta varsinainen liikennöinti alkaa vasta vuoden kuluttua. Sillan viimeinen pala laitetettiin paikalleen kuninkaallisin menoin; ensimmäisinä sillalle kävelivät Ruotsin prinsessa Victoria ja Tanskan prinssi Fredrik. Sillan avulla Öresundin alueen talouden uskotaan lähtevän voimakkkaaseen kasvuun.

Juutinraumansilta/oresundsbron


Ruotsin ja Tanskan välille rakennettu Juutinrauman silta valmistui aikaisin tänä aamuna, kun viimeiset osat asetettiin paikalleen. Muutamaa tuntia myöhemmin puolen päivän aikaan Ruotsin ja Tanskan kruununperijät avasivat 7,8 kilometriä pitkän sillan. Tanskan kruununprinssi Frederik lähti kävelemään viimeksi paikoilleen asetetun siltaelementin länsipäästä ja Ruotsin kruununprinsessa Victoria lähti liikkeelle idästä. He tapasivat toisensa siltaelementin keskellä ja tervehtien toisiaan halauksella ja poskisuudelmalla he suosionosoitusten saattelemana vihkivät sillan käyttöön. Sillan avaamisen kunniaksi järjestettyyn erityisseremoniaan oli kutsuttu 700 vierasta, joiden joukossa oli muun muassa toimittajia 20 maasta.

Myös Ruotsin maltillisen kokoomuksen puoluejohtaja Carl Bildt oli mukana juhlallisuuksissa. Hän muistutti puheessaan sillasta käydyistä kovista poliittisista taisteluista ja siitä, että viimein porvarihallitus antoi vuonna 1994 luvan sillan rakentamiseen. Painostusyrityksistä huolimatta pidimme puolemme. Halusimme kaikin tavoin rakentaa siltoja Eurooppaan ja nyt työmme kruunautuu käsin kosketeltavalla menestyksellä, Bildt hehkui. Lähes 8 kilometriä pitkän pääsillan lisäksi Juutinrauman ylittävään 16-kilometriseen rakennelmaan kuuluu kaksi liitossiltaa, tunneli ja keinotekoisesti rakennettu saari. Sillan rakentaminen aloitettiin vuonna 1996. Varsinaiseen käyttöön silta otetaan ensi vuoden heinäkuussa. Matka sillan kautta Malmöstä Kööpenhaminaan kestää junalla noin puoli tuntia. Sillan kustannukset ovat noin 24 miljardia kruunua eli noin 16 miljardia markkaa.
(MTV3-Reuters-STT-TT-RB)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja