Juuri nyt: IMF:n johtoon ehdolla bulgarialainen Kristalina Georgieva – Mika Lintilä kommentoi Rehnin vetäytymistä MTV Uutisille

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn vetäytyy kisasta Kansainvälisen valuuttarahaston pääjohtajaehdokkaaksi 1:10
Mika Lintilä (kesk.) kommentoi Rehnin vetäytymistä perjantain Kymmenen uutisissa.

Bulgarialainen Kristalina Georgieva on valittu Euroopan ehdokkaaksi kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n uudeksi pääjohtajaksi. Asiasta päättivät Euroopan unionin valtiovarainministerit äänestämällä.

Georgieva on bulgarialainen taloustieteilijä ja poliitikko sekä Maailmanpankin toimitusjohtaja. 

Perjantaina illalla myöhään venyneissä neuvotteluissa pöydällä oli hänen lisäkseen vielä hollantilaisen entisen valtiovarainministerin Jeroen Dijsselbloemin nimi.

Lintilä: Rehn vetäytyi, jotta yksimielisyys saavutettaisiin

Suomen Olli Rehn kertoi aiemmin perjantaina vetäytyvänsä pääjohtajakilvasta.

Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) kommentoi Olli Rehnin vetäytymistä Kymmenen uutisissa. Hänen mukaansa Rehn oli ensimmäisen äänestyskierroksen jälkeen toinen.

– Koalitiot alkoivat muodostua sillä tavalla, ettei ollut edellytyksiä saada enemmistöä hänen taakseen. Tämä oli syynä siihen, että Rehn teki tämän johtopäätöksen.

Lintilän mukaan Rehn piti tärkeimpänä sitä, että Eurooppa löytäisi yksimielisyyden omasta ehdokkaastaan.

Georgiva ikäpykälän ylittävä ehdokas

Ministeri myös kertoi STT:lle, että hänelle suurin pettymys perjantaina oli se, että yksi kandidaateista (valittu Kristalina Georgieva) on IMF:n ikäpykäläsäännön ylittävä.

– Tämä omalta osaltaan ehkä sekoitti tätä pakettia aika paljonkin. Itse toin esille sen, että säännöstä pitäisi pitää kiinni, mutta tuntui olevan halukkuutta siihen, että ikäpykäläsäännös muutetaan. Se on se, mikä jäi eniten harmittamaan.

Lintilä kertoi, että he tekivät Rehnin kanssa hyvän kampanjan valitsemisen eteen.

– Rehn nauttii arvostusta Euroopassa, mutta tämä on vähän tällainen hirtehinen. Pohjoismaista ja pohjoiseurooppalaista talousosaamista ja muuta arvostetaan, mutta siinä vaiheessa, kun tehdään nimityksiä, sen vaikutus ei tulekaan sillä tavalla esiin, Lintilä kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat