Jutta ja Juha Larmin parisuhde kukoistaa koronakriisistä huolimatta: "Ollaan onnellisia, kun saadaan olla koko ajan saman katon alla"

Hyvinvointiyrittäjänä tunnettu Jutta Larm kertoi vinkkinsä siihen, miten parisuhteen saa kukoistamaan kotioloissa vaikeasta tilanteesta huolimatta.

Hyvinvointivalmentaja Jutta Larm ja hänen miehensä Suomen Bachelorina tunnettu Juha Larm avioituivat Italiassa kaksi vuotta sitten kesällä. Jutta Larm kertoo MTV Uutisten haastattelussa perheen tilanteen olevan hyvä koronapandemiasta huolimatta.

Puolisot työskentelevät kotona, missä riittää tilaa siihen, että ei tarvitse olla koko ajan samassa huoneessa.

– Meillä on sujunut täällä todella hyvin. Tietenkin tämä on vähän erilaista, kun on lasten kotikoulua ja muuta. Parisuhteen kannalta mikään ei ole muuttunut. Ollaan onnellisia, kun saadaan olla koko ajan saman katon alla. En toki nauti tästä terveysuhasta ja taloustilanteesta, mutta tykkään ihan hirveästi, kun saadaan olla samassa paikassa. On tilaa ja saadaan tehdä töitä omassa rauhassa, Jutta Larm kertoo.

Jutan parisuhdevinkit pandemian aikana

Seksuaaliterapeutiksi valmistunut Jutta pohtii vallitsevan koronatilanteen vaikutusta parisuhteisiin yleisesti. Koronatilanne voi olla joko mahdollisuus, missä parisuhde kasvaa entisestään paremmaksi tai uhka, missä päädytään jopa eroon.

Tähdellä onkin nyt vinkit siihen, miten vaikea tilanne neljän seinän sisällä saataisiin käännettyä voitoksi.

– Tärkein asia on hyvä kommunikaatio. Tässä kohtaa sitä kysytään todella paljon. Opeteltaisiin sanottamaan, miltä minusta tuntuu.

Myös kotitöiden jakaminen tässä tilanteessa on erityisen tärkeää.

– Jaettaisiin vastuuta ja tehtäisiin kotityöt yhdessä. Silloin molemmat arvostavat toisen työpanosta ja osoittaa toiselle, että tämä on tärkeää ja merkityksellistä työtä. Nyt on korkea aika toisen tulla apuun.

Larmin mukaan kaikilla ihmisillä on erilaisia vahvuuksia, jotka tulevat esille tässä tilanteessa. Naisella on ratkaisu, mikä saattaa helpottaa tilannetta kotona.

– Järjestäkää vahvuustreffejä. Toinen tykkää katsoa sohvalla Netflixia ja toinen remontoida makuhuoneetta. Näillä treffeillä mennään vuorotellen toisen päätöksen mukaan. Sohvalla makaaja joutuu touhuamaan toisen kanssa ja vastaavasti sitten toisin päin. Toinen voi sitten tulla kainaloon käpertymään ja katsomaan elokuvaa.

Kaikille kotona jatkuva puolison läsnäolo ei tee hyvää.

– Monella se liitto varmasti myös päättyy, kun ei yksinkertaisesti kestetä ja mikään ei enää auta. Sekin on luonnollista ja joskus on hyvä ratkaisu, että päädytään oikeasti eriteille.

"Olen jopa hieman huolissani monista kilpailevista yrityksistä"

Jutalla on oma Fitfarm-niminen hyvinvointiyritys, jonka kautta hänen lähes kaikki tulonsa tulevat. Korona ei ole vaikuttanut juurikaan Larmin toimeentuloon.

– Meillä on siinä mielessä hieno tilanne, että meidän toimintamme on verkossa. Se ei ole ottanut samalla tavalla kolhua kuin monen muun yritys liikunta-alalla.

Yrittäjä kertoo paiskivansa töitä enemmän kuin ennen. Eikä hän aio irtisanoa tai lomauttaa henkilöstöä tilanteen vuoksi. Larm myös kertoo olevansa huolissan kilpailijoista, jotka antavat nyt palveluitaan ilmaiseksi.

– Olen jopa hieman huolissani monista kilpailevista yrityksistä sen takia, että heille tuli hirveä paniikki ja ovat alkaneet tarjota ilmaiseksi kaikkea. Ilmaista kotijumppaa. Meidän yrityksessämme ei tulla ketään lomauttamaan.

Tähdellä on myös rakenteilla oma luksusta tihkuva aikuisille tarkoitettu hyvinvointikeskus.

– Se valmistuu kesällä 2021. Suunnittelussa ja rakennuksessa on edelleen täysi höyry päällä. Siihen korona ei ole vaikuttanut.

Lue myös:

    Uusimmat