Jussi Parviainen veloistaan: Kelpaanko köyhänä?

Ohjaaja Jussi Parviainen on pohtinyt kovasti dilemmaa materialismin ja rahan välillä.

Ohjaaja Jussi Parviainen on tasapainotellut pitkään rahatilanteensa kanssa. Kaikki rahaongelmat eivät hänen mukaansa kuitenkaan johdu hänestä itsestään.

– On uutisoitu, että minulla olisi lähes puoli miljoonaa ulosotossa. Tämä ei kuitenkaan pidä täysin paikkaansa, sillä todellinen ulosottoni määrä on 88 000 euroa, ja merkintöjä on 51 000 eurolla. Nämä puoli miljoonaa euroa ovat koitunut nimelleni erään yrityksen senaikaisista veloista, ja ne ovat lähinnä veromätkyjä, Parviainen kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Parviaisen mukaan osasyy vaikeaan taloudelliseen historiaan on hänen avioeronsa.

– Kun erosimme, jouduin myymään asunnon. Autoni vietiin isän kuolinpesään. Työt loppuivat, kun otsikoissa oli juttua harjoittamastani väkivallasta. Lähdin tuolloin Pakistaniin ja asuin kylmässä sairaalassa, hän muistelee.

Jussi Parviainen kertoo, että hän on pitkään miettinyt ristiriitaa rakkauden ja rahattomuuden välillä. Hiljattain 19-vuotiaan Saana-vaimonsa kanssa avioitunut Parviainen on myös pohtinut, koska hän voisi kirjoittaa näytelmää ja toista väitöskirjaa, jos taloudellinen tilanne ei sitä soisi.

– Olen miettinyt, kelpaanko kenellekään köyhänä. Voiko joku pitää esteenä varattomuutta? hän pohtii.

Parviainen kertoo, että hän ei enää haikaile leveää elämää.

– Aikoinaan elettiin leveästi, mutta nykyään oksentaisin autoon, jos joutuisin ajamaan näyttävällä citymaasturilla. Olen kasvanut siitä ajasta jo pois. Elän sillä, mitä olen saanut aikaisemmin, mutta en ole kätkenyt varoja. En ole rahaton enkä tarvitse taloudellista apua. En ole tyhjätasku, mutta kuljen rentun vaatteissa. Olen yrittäjäperheen lapsi, ja minut on kasvatettu hyvin.

Parviaisen mukaan taloudellinen tilanne kohenee nykyisestä lähiaikoina.

– Olen saanut merkittäviä tilauksia, ja elokuvani ovat tulossa julki lähiaikoina. En tee enää viihdeohjelmia. Minulla on ulkomailla hyviä tilaajia. Teen parhaillaan dokumenttia Saddam Husseinin tyttärestä ja dokumenttia Anton-pojan tuonnista Suomeen, Parviainen paljastaa.

Ohjaajan mukaan hänen räväkät blogikirjoitukset ovat herättäneet huomiota.

– Haluan kirjoittaa mustaa ironiaa, mutta ihmiset eivät ole ymmärtäneet sitä. Etenkin miehet ovat antaneet siitä palautetta. Suhteemme paranee jatkuvasti, ja se voi hyvin blogikirjoituksistani huolimatta, Jussi Parviainen tiivistää.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat