Jussi Parviainen pääsi velkajärjestelyyn – maksettavaa kertynyt lähes 400 000 euroa

Hovioikeus on kumonnut käräjäoikeuden päätöksen ja Jussi Parviainen pääsee velkajärjestelyyn.

Helsingin hovioikeus on hyväksynyt ohjaaja Jussi Parviaisen velkajärjestelyhakemuksen 15. heinäkuuta. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Parviaiselle on kertynyt velkaa lähes 400 000 euroa. 

Käräjäoikeuden viime helmikuussa antaman päätöksen mukaan Parviaisen velkaantuminen oli ollut piittaamattomuutta ja huolimattomuutta. Hovioikeus kumosi käräjäoikeuden päätöksen ja määräsi Parviaisen velkajärjestelyn aloitettavaksi. 

Parviaisen mukaan noin 70 prosenttia veloista on syntynyt vuosien 2001-2006 välillä. Suurin osa myöhemmin syntyneistä veloista ovat toiminimeen liittyviä verosaatavia. Parviaisen mukaan toiminimellä ei ole ollut toimintaa missään vaiheessa, ja hän on käsittänyt kirjanpitäjänsä tehneet lopettamisilmoituksen. Parviainen oli tehnyt lopettamisilmoituksen vuonna 2016.

Parviaisen mukaan muut vuoden 2006 jälkeen tulleet velat syntyivät etupäässä jokapäiväiseen elämään liittyvistä maksuista.

Hovioikeus katsoo, että Parviaisen pääasiallisesta velkaantumisesta kulunut aika puoltaa velkajärjestelyn myöntämistä. Päätöksen mukaan vuonna 1955 syntyneellä Parviaisella ei ole vaikuttanut olevan mahdollisuuksia parantaa tulotasoaan hänen terveydentilansa huomioon ottaen. Järjestelyä vastustaneille velkojille velkajärjestelyllä on hovioikeuden mukaan vähäinen merkitys.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja