Jussi Halla-aho tuomitsee poliitikkoihin kohdistuneet hyökkäykset – viesti omille kannattajille: "Älkää käyttäkö epäasiallisia tai laittomia keinoja!"

2:10
Näin Juha Sipilän kimppuun hyökättiin: Tönäisy suojatiellä

Jussi Halla-aho (ps.) kommentoi puolueensa tiedotustilaisuudessa Juha Sipilään (kesk.) kohdistunutta hyökkäystä sekä keskustanaisten virtuaalisen vaalitilaisuuden häirintää.

Perussuomalaisten puheenjohtaja kertoi tuumaustunti-tiedotustilaisuudessa ennustaneensa jo syksyllä, että kuntavaalikampanjoinnista tulee likaista.

– Keskustan entistä puheenjohtajaa tönäistiin liikennevaloissa, ja keskustan nykyisen puheenjohtajan virtuaalista vaalitilaisuutta häirittiin. Nämä tapaukset saivat valtavasti huomiota julkisuudessa, ja syyllinen niihinkin löytyi hyvin nopeasti perussuomalaisista, Halla-aho sanoi.

Halla-aho ei täsmentänyt, kuka tai ketkä ovat syyttäneet tapauksista perussuomalaisia.

Halla-ahon mukaan perussuomalaisilla ei ole vaikeuksia tuomita epäasiallisia tai laittomia hyökkäyksiä.

– Älkää käyttäkö epäasiallisia tai laittomia keinoja! Paitsi että ne ovat väärin, ne eivät myöskään edistä mitään tavoitteita, Halla-aho totesi puolueensa kannattajille.

– Toivon, että muut puoluejohtajat kykenevät antamaan saman evästyksen omille kannattajilleen. Älkää hyökätkö epäasiallisin tai laittomin keinoin.

Halla-aho: Älkää lypsäkö poliittista hyötyä

Entisen pääministeri Juha Sipilän päälle käytiin eduskunnan ulkopuolella tammikuun alkupuolella. Asia on poliisin tutkinnassa.

Viime viikolla Annika Saarikon (kesk.) puhe Helsingin keskustanaisten virtuaalitapahtumassa puolestaan keskeytyi rasistiseen hyökkäykseen.

Tuumaustunnin puheenvuorossaan Jussi Halla-aho ehti myös toivoa, että perussuomalaisten poliittiset vastustajat eivät yritä lypsää väkivalta- ja häirintätapauksista poliittista hyötyä.

Tavallisiin suomalaisiin kohdistuviin hyökkäyksiin pitäisi Halla-ahon mielestä lisäksi suhtautua samanlaisella vakavuudella.

Puheenvuorossaan Halla-aho viittasi esimerkiksi eduskuntavaaleja 2019 edeltäneeseen keskusteluun. Tuolloin julkisuudessa puhuttiin esimerkiksi Oulun seksuaalirikosvyyhdistä. 

Halla-ahon mukaan "moni suomalainen, myös lapsi tai nuori, on joutunut pahoinpidellyksi tai raiskatuksi tai menettänyt henkensä tietoisen politiikan seurauksena". 

– Näiden rikosten uhrit, tai uhrien omaiset, varmasti ajattelevat, että kunpa teot olisivatkin jääneet tönäisyn tai sanallisen häirinnän asteelle, Halla-aho totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja