Jussi Hakulisen kuolema kosketti monia – ystävät ja kollegat muistelevat muusikkoa lukuisin kirjoituksin

1:20
Porilainen laulaja-lauluntekijä Jussi Hakulinen on kuollut.

Muusikko Jussi Hakulinen kuoli 57-vuotiaana.

-yhtyeen alkuperäisjäsen Jussi Hakulinen menehtyi tiistaina 10. elokuuta 57-vuotiaana. Hakulisen kuolema kosketti niin kollegoita kuin Suomen kansaakin. Monet julkisuudesta tutut henkilöt muistelivat laulaja-lauluntekijää omissa sosiaalisen median kanavissaan.

Muusikko Herra Ylppö kirjoitti lapsuutensa sankarista omassa Instagramissaan ja muisteli yhteistyötään Hakulisen kanssa.

– Olit oikea taiteilija. Levy-yhtiöt kyselivät sinulta hittejä, mutta et sinä mikään hittitehdas ollut. Muutama kuukausi sitten soitit ja puhuimme yli tunnin. Musiikkibisneksestä, Ollista, elämästä ja tulevasta Yön viimeinen Varietee -konsertista. Lähetit minulle keikan tallenteen. Se oli hyvä. Pariin viimeiseen puheluusi en vastannut. Oli jotain muuta. Harmi.

”Niin loppui se kaunis varietee, jota ei kai enää esitetä koskaan uudelleen”, Herra Ylppö kirjoittaa.

– Nyt mun pitää poistaa sun numero. Itku tuli. Voimia omaisille. Hyvää matkaa bro ja kiitos kaikesta, Ylppö lopettaa koskettavan päivityksen.

Mamba-yhtyeen Tero Vaara julkaisi omassa Facebookissaan pitkän kirjoituksen Hakulisen kunniaksi, jossa kertoo muun muassa ihailleensa ja kadehtineensa Hakulisen temperamenttia ja omaa tahtoa.

– Itse tunsin pientä ihailun- ja kateudenpoikasta, kun 1990-luvun paikkeilla Jussi näytti täysin jättäneensä taakse porirock-kohellukset ja työskenteli siisteissä sisätöissä opetushommissa. Oma aikani ja tarmoni kun meni musatöissä räpeltäessä…Kun oli juostava, eikä pysynyt edes paikoillaan. Hienoja zipaleita jäi Jussilta kanssaeläjien hyräiltäväksi ja tulkittavaksi. Kaikki me ollaan täällä vaan käymässä, Vaara lopettaa kirjoituksensa.

Muusikko ja lauluntekijä Jiri Nikkinen niin ikään muisteli Hakulista Facebookissaan. Nikkinen kertoo tavanneensa Hakulisen ensimmäistä kertaa uima-altaalla Kreikassa vuonna 1991. Kohtaamisen jälkeen miehet ystävystyivät.

– Viime vuosina ei paljon tapailtu, mutta ystävyys säilyi. Olit hauska mies. Täynnä itseironiaa, etkä ottanut itseäsi liian vakavasti. R.I.P Jussi Hakulinen. Hyvää matkaa Jussi. Lämmin osanotto läheisille, Nikkinen kirjoittaa.

Liikemies ja kiinteistövälittäjä Jethro Rostedt toivotti Hakuliselle hyvää taivasmatkaa Twitterissään.

Toimittaja Juha Valvio jakoi oman tekstinsä niin ikään Twitterissä.

Happoradion Aki Tykki kirjoitti lyhyesti.

– Kova seppä lähti taas.

Laulaja Suvi Teräsniska muisteli Hakulista omassa Instagramissaan kuvalla ja koskettavalla tekstillä. Postauksessaan laulaja kirjoitti Yö-yhtyeestä, jossa hän itse toimi taustalaulajana.

Hakulisen kuolema kosketti monia suomalaisia ja muun muassa MTV Uutisten Facebookissa monet kirjoittivat omia muisteloitaan, sekä osanottojaan läheisille.

– Lämmin osanottoni omaisille valtavan suureen suruun. Hyvää taivasmatkaa Jussi. Musiikkisi jää elämään. Olit aivan upea lauluntekijä. Yksi suurista. Jokainen laulusi kosketti sydäntä. Nyt lähdit kirjoittamaan toiseen maailmaan. Olli on sinua vastassa siellä. Taivaalliset laulut jatkuvat. Hyvää matkaa Jussi, yksi kirjoittaa.

– Tämä on järkyttävä ja surullinen uutinen. Upea lauluntekijä. Upeat laulut, jotka jäävät elämään, toinen komppaa.

– Taas hetken lähempänä kuolemaa, ei haihdu tuska milloinkaan. Tuo tuska laulun tämän kirjoittaa, tuo tuska kiinni saa kenet vaan. Tuo tuska kiinni saa kenet vain haluaa – Joutsenlaulu. Lepää rauhassa, kolmas kommentoi.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja