Jussi-gaala järjestetään lokakuussa – lähetys suorana MTV3-kanavalla

Vuoden 2020 Jussi-gaala järjestetään lokakuussa.

Koronavirustilanteen takia maaliskuulta siirtynyt Jussi-gaala on saanut uuden päivämäärän. Jussi-palkinnot vuoden 2019 parhaille kotimaisille elokuville ja niiden tekijöille jaetaan keskiviikkona 14.10.2020 Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelihallilla. Jussi-gaala esitetään MTV3-kanavalla suorana lähetyksenä kello 19.30 alkaen.

Suoran Jussi-gaalan MTV3-kanavalla juontavat Mikko Leppilampi ja Anna-Maija Tuokko. Lähetyksessä  nähdään myös koomikko Joonas Nordman ja palkintoja ovat jakamassa muun muassa Maria Ylipää, Antti Tuomas Heikkinen, Kiti KokkonenTimo Koivusalo,  Alma Pöysti, Anu Sinisalo, Minka Kuustonen sekä JVG:nVilleGallejaJare.

Jussi-ehdokkuuksia sai tänä vuonna 19 eri elokuvaa. Eniten ehdokkuuksia keräsivät Aurora (13) ja Koirat eivät käytä housuja (9). Palkittavat kategoriat ovat paras elokuva, ohjaus, naispääosa, miespääosa, naissivuosa, miessivuosa, käsikirjoitus, kuvaus, musiikki, äänisuunnittelu, leikkaus, lavastussuunnittelu, pukusuunnittelu, maskeeraussuunnittelu, dokumenttielokuva ja lyhytelokuva.

Jussi-patsaat jakaa elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura ry. Lopulliset voittajat valitsee Filmiaura ry:n jäsenistö suljetulla lippuäänestyksellä.

Tänäkin vuonna myös yleisö pääsee valitsemaan oman suosikkielokuvansa. Yleisön suosikkielokuvaäänestyksen järjestää Elisa Viihde. Äänestys on käynnissä 21.9.-9.10. osoitteessa elisa.fi/jussit


Jussi-gaala MTV3-kanavalla 14.10. klo 19.30 -22.00

Lue myös:

    Uusimmat