Jukka Kosunen

Jukka Kosusen hyvinvointianalyysi 0:42

Omasta mielestään Jukka liikkuu terveytensä kannalta riittävästi ja liikunnalla on kuntoa kohottavaa vaikutusta. Elämäntavat ovat muuten hyvät, mutta ruokavalion terveellisyys arveluttaa. Oman kokemuksen mukaan Jukka nukkuu riittävästi ja päiviin sisältyy palauttavia hetkiä ja taukoja. Jukka voi mielestään hyvin tällä hetkellä.

Hyvinvointianalyysin mukaan Jukka harrasti liikuntaa kahtena päivänä, reilun 30 minuuttia/päivä. Liikuntapäivinä liikunnan tuottamat terveysvaikutukset olivat hyvät, mutta varsinaista kuntoa kohottavaa vaikutusta liikunnalla ei ollut. Mikäli Jukka haluaa kohottaa fyysistä kuntoaan, tulisi kuntoa kohottavaa liikuntaa harrastaa 3–5 kertaan viikossa.

Mittauksen perusteella Jukan päivät ovat kohtuullisen aktiivisia, sillä askeleita mittauspäivinä kertyi, 5900–10800 askelta/päivä. Nuorelle miehelle hyvä fyysisen aktiivisuuden tavoitetaso on 10000–12 000 askelta päivässä.

Jukan työaikaan ei sisältynyt palauttavia hetkiä, mutta vapaa-ajalla rentoutumista ja palautumista tapahtuu mukavasti. Mittauksen perusteella Jukan vuorokautinen stressin ja palautumisen suhde on hyvä. Jukalla on kyky rentoutua ja rauhoittua sekä aamun tunteina ennen illalla ennen nukkumaanmenoa.

Aktiiviset, ulkoilua sisältäneet päivät ja päiväaikaisen palautumisen pieni määrä eivät näy haitallisesti Jukan yöunessa. Palautuminen alkaa heti nukkumaanmenon jälkeen ja hän nukkuu 8 tuntia joka yö. Palauttavan unen määrä (89%) yöunesta ja unen laatu ovat erinomaisella tasolla. Jukan voimavarat lisääntyvät kaikkina öinä, joten elämänrytmi ja -tavat tukevat palautumista. Palautumisreaktioiden perusteella Jukan fyysinen kunto on hyvä ja se tukee hyvin työkuntoa. Jukalla ei ole tarvetta merkittäviin elämänmuutoksiin, nykyinen elämäntapa on terveyden ja voimavarojen kannalta Jukalle sopiva.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat