Juhamatti Aaltoselle voittomaali, Jukurit rujossa tappioputkessa – TPS-pakilla älytön ilta

TPS:n Max Lindroth hurjana Lappeenrannassa: hattutemppu alle kymmeneen minuuttiin 2:22

Jääkiekon SM-liigassa keskiviikon kierroksella ohjelmassa oli viisi ottelua.

Illan kärkikamppailu käytiin Lahdessa, kun sarjakolmonen Jukurit matkasi sarjassa neljäntenä olleen Pelicansin luokse.

Ottelu oli vielä kahden erän jälkeen lukemissa 2–2.

Pelicans karkasi kolmannen erän alkuhetkillä johtoon, kun Lubos Horky siivosi kiekon nuottaan.

Ratkaisu syntyi vastaikää Liigaan palanneen ja entisen Jukurit-hyökkääjän Juhamatti Aaltosen lavasta. Aaltonen, 38, iski 4–2-maalin ajassa 47.46.

Jukurit tuli vielä maalin päähän Oskars Batnan illan toisella osumalla. Antti Tyrväinen läväytti kuitenkin kiekon loppuhetkillä tyhjiin. Pisteet jäivät Lahteen loppulukemin 5–3.

Voiton myötä Pelicans nousi sarjassa kolmanneksi. Jo viidennen perättäisen tappionsa kokenut Jukurit tipahti nyt neljänneksi.

Kierroksen ykkösnimi oli TPS:n ruotsalaispuolustaja Max Lindroth, joka kirjoitti uutta liigahistoriaa.

Lindroth teki ottelun alusta katsottuna Liigan kaikkien aikojen nopeimman hattutempun, kun hän iski illan kolmannen osumansa SaiPan verkkoon ajassa 9.40.

Lindroth osui vielä kertaalleen kolmannessa erässä. Hän kasasi kokoon illan SaiPa-taistossa tehot 4+0.

TPS vei SaiPaa lopulta lukemin 6–0.

Vaasassa Sport yritti pitää pudotuspelihaaveensa elossa, kun se kohtasi KooKoon. Vieraat karkasivat kolmannessa erässä 4–2-johtoon. Sport nousi kuitenkin vielä tasoihin, kun se iski 22 sekunnin sisällä kaksi osumaa.

KooKoo oli kuitenkin parempi, kun Linus Andersson onnistui ainoana maalinteossa voittomaalikilpailussa. KooKoolle 5–4-voitto.

Sportin ero pudotuspeliviivaan on nyt kuusi pistettä, kun se pelaa vielä runkosarjan lopulla seitsemän ottelua.