Mainos

Jounin suunnitelma: Harakantie

Asunto on pohjaltaan hyvä ja toimiva. Kolmeen suuntaan aukeavat ikkunat ja parveke tekevät asunnosta valoisan. Hiljattain uusittu keittiö on toimiva.

Asunnon miinuspuolia ovat käytävämäinen ja huonosti kalustettu eteinen, vanhan ja uuden parkettilattian harkitsematon liittymäkohta ja upean takan visuaalinen katoaminen tapetoituun seinään. Lähtökohdakseni otin juuri korjata kyseiset kohdat.

Eteisestä saa huomattavasti toimivamman ja paremman näköisen uusimalla vaate- ja kenkähyllyt. Valitsin helppoa ja huokeaa Ikeasta. Maalaamalla syvennys vahvemman väriseksi tilaan saadaan ryhtiä. Kaluste-elementit voidaan silloin myös sommitella kyseiselle seinälle ja sommitelmasta tulee tilan mauste.

Takka on hieno. Poistaisin tapetit ja maalaisin olohuoneen seinät kevyellä värillä, hiekka tms. Takka tulisi enemmän esiin ja huoneen tunnelma paranisi, jos seinät olisivat selkeämmin hahmotettavissa. Jalkalamppu loisi tilaan kodikasta tunnelmaa.

Parkettirajan peittäisin vahvalla tammikynnyksellä. Sen lisäksi käyttäisin vanhalla parketilla karvalankamattoja. Vahvan punaiset matot sohva- ja ruokaryhmän alla nostaisivat kalusteet esiin ja samalla ryhmittäisivät tilan toimintoja paremmin. Vaaleat verhot ovat hyvät.

Makuuhuoneesta poistaisin vanhan Lundian ja maalaisin takaseinän jälleen vahvalla värillä. Maalaaminen on siitä hyvä sisustustapa, että se on helppo korjata. Monesti myös yksi värillinen seinä muuttaa huoneen tunnelmaa vahvasti.

Keittiöön ja vessaan sijoittaisin trendikkään värikkäitä muoviesineitä piristämään tiloja ja alleviivaamaan niiden positiivista ilmapiiriä.

(Pientä pintaremonttia 24.10.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.