Joulupukki piipahti Pöllölaaksossa – joulunviettäjille kaksi tärkeää toivetta

Joulupukki matkaan jo käy – joulun odotetuin studiovieras 9:39
Katso videolta, mitä joulupukki toivoo joululta

Joulupukki ehti kesken kiireidensä vierailulle Pöllölaaksoon, jossa hän muisteli menneitä matkojaan ja esitti oman toiveensa joululle.

Joulupukilla on käsillä vuoden kiireisimmät päivät, mutta jouluvalmistelut olivat perjantaina aatonaattona jo hyvällä mallilla. Uutisaamussa vieraillut Joulupukki kertoi, että tontut ovat saaneet kaikki joululahjat tehtyä, ja niitä paketoidaan parhaillaan.

– Sitten ne siirretään lahjarekiin ja siitä se sitten alkaa. Tämä vaatii aikamoista logistiikkaa, Joulupukki kertoo.

Joulupukin mukaan sähkökriisi ei ole onneksi vaikuttanut negatiivisesti Korvatunturin jouluvalmisteluihin.

– Meillä on omat erikoisvälineemme, joilla saamme energiaa ja virtaa, hän paljastaa.

Joulupukki liikkuu tuttuun tapaan reellä, mutta kaikkialle reellä ei kuitenkaan mennä. Porot eivät nimittäin pidä raitiotiekiskoista, minkä vuoksi pukki ei saavu reellä Tampereelle ja Helsinkiin.

Mukanaan UutisaamussaJoulupukilla oli salainen kirja ja taikasormus. Kirjassa on kaikkien lasten nimet, sillä Joulupukin mukaan kaikki lapset ovat pohjimmiltaan kilttejä.

 – Jotkut tekevät vähän enemmän kolttosia kuin toiset, mutta eivät ne ole paha juttu, Pukki sanoo.

Taikasormuksella hän puolestaan kertoo olevan huikeita ominaisuuksia.

– Kaikki ihmiset ja lemmikit saavat vain hipaisemalla taikasormusta uskomattoman voiman tehdä hyvää muille ihmisille, Pukki kertoo.

Matka Japaniin on jäänyt muistoihin

Joulupukki muisteli lähetyksessä mieleenpainunutta matkaansa Japaniin. Joulupukki vieraili Japanissa Tōhokun alueella pian siellä tapahtuneen tuhoisan maanjäristyksen ja tsunamin jälkeen. Japanilaisten valoisa elämänasenne valoi Pukkiinkin uskoa paremmasta tulevasta.

– Matka jätti monta tunteikasta muistoa, jotka eivät koskaan lähde eikä niiden pidäkään lähteä.

Joulupukilla riittää myös monia muita ikimuistoisia matkoja ja tapaamisia vuosien varrelta. Eikä ihme, sillä hän kertoo ikääkin kertyneen jo 374 vuotta.

Yksi esiin nouseva muisto on Joulupukin ensimmäinen matka Kyprokselle. Hän vieraili siellä pääkaupunki Nikosiassa sijainneessa lastensairaalassa yhdessä silloisen presidentin puolison kanssa.

 – Kävimme jokaisessa huoneessa ja tervehdin jokaista lasta. Presidentin puoliso sanoi palatessamme, että hän ei ole koskaan nähnyt kenenkään suhtautuvan lapsiin kuten joulupukin.

Kommentti sai Joulupukin herkistymään ja muisto nostaa vieläkin palan kurkkuun.

Joulupukki on rauhan ja hyvän tahdon lähettiläs

Maailmantilanne voi tänä vuonna ahdistaa monia ja joulurauhaa voi olla vaikea löytää. Joulupukki muistuttaa, että hän on aina ollut ennen kaikkea rauhan ja hyvän toivon lähettiläs.

– Toivon, että kaikki ihmiset sekä Suomessa että ympäri maailmaa ymmärtäisivät Euroopan vaikean tilanteen ja tulisi edes yksi sellainen päivä tämän sodan aikana, että missään ei sodittaisi.

Lopuksi Joulupukki toivoo kaikkien muistavan jouluna kaksi tärkeää asiaa:

– Tukekaa ainakin henkisesti kaikkia ukrainalaisia ja jos talossanne asuu yksinäinen vanhus, niin pyytäkää hänet mukaan ainakin iltakahville.

Lue myös:

    Uusimmat