Joulun paluuliikenne käynnistyy huomenna – tällaisessa säässä kotimatkaa tehdään

3:19

Joulun paluuliikenne käynnistyy toden teolla huomenna tapaninpäivänä. Paluumatkustajien onneksi joulupäivän haastava ajosää on hellittämään päin huomiseen mennessä.

Kuinka kovaa pakkanen puree huomenna? Katso videolta!

Poliisi on varoittanut tänään autoilijoita heikosta ajokelistä räntä- ja lumisateiden vuoksi. Forecan meteorologin Miina Mannisen mukaan lumisateet ovat rokottaneet tänään Suomen itä- ja keski-osia, minkä vuoksi ajokelikin saattaa olla vielä illalla haastava.

Meteorologin mukaan sateet ovat kuitenkin hälvenemässä ja tapaninpäivän sää on autoilijoille armollisempi.

– Oulun korkeudella tulee jonkin verran lunta, mutta suurimmassa osassa maata on pilvipoutainen pakkaspäivä.

Tarkkuutta tien päällä!

Huominen tulee olemaan joulupäivää hieman kylmempi päivä, minkä vuoksi liikenteessä on syytä olla silti varovainen.

– Sanotaanko, että Hyvinkäälle asti lämpötilat tipahtavat pakkasen puolelle, mikä tarkoittaa myös sitä, että tienpinnat saattavat jäätyä. Varsinkin jalankulkijoiden kannattaa olla tarkkana Etelä-Suomessakin, Manninen huomauttaa.

Manninen povaa, että huominen ajosää tulee olemaan tavanomainen ja talvinen ajokeli. Ruuhkautuvat valtaväylät ovat meteorologin mukaan mitä luultavimmin hyvässä kunnossa.

– Valtateitä suolataan ja aurataan. Varsinkin jalankulkijoiden kannattaa olla tarkkana, kun lämpötila vaihtelee nollan molemmin puolin, sivuteillä saattaa olla liukasta. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja