Mainos

Joulukuusi sisälle hellävaroen

Joulukuusi kannattaa tuoda ulkoa sisälle maltillisesti lämpötilaeron vuoksi, muistuttaa Joulupuuseura. Lämpötilan ero ulko- ja sisäilman välillä voi nousta tänä jouluna suurimmallaan 50 asteeseen. Siksi kuusi on sulatettava hitaasti.

Paras sulatuspaikka on viileä tila, jossa on muutama lämpöaste. Puun tulee antaa sulaa viileässä pari vuorokautta, tyvi koko ajan vesiämpärissä. Ellei viileää tilaa ole, kuusen voi tuoda pesuhuoneeseen. Myös tällöin tyvi laitetaan vesiämpäriin, minkä lisäksi neulasisto suihkutetaan välittömästi kylmällä vedellä. Neulasten käsittely kylmällä vedellä uusitaan neljän tunnin kuluttua.

Noin kahdeksan tunnin kuluttua puu on valmis laitettavaksi jalkaan. Jos kuusi tuodaan pakkasesta suoraan sisälle, kestää rungon sulaminen hyvin pitkään. Tällöin neulaset sulavat hyvin nopeasti eivätkä saa jäässä olevan rungon kautta tarvitsemaansa vettä. Näin neulaset ehtivät kuolla.

Ennen jalkaan asettamista kuusen tyvestä on sahattava 2-3 sentin pala pois, jotta tyveen syntyy tuore imupinta. Tyvestä ei myöskään saa poistaa kuorta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.