Jos tämä asia ei ole kunnossa, "kaikki muu työ mökillä on turhaa" – mitä kaikkea pitää muistaa, kun laittaa mökkiä talvikuntoon?

Venetsialaiset päättivät monen mökkikauden lauantaina - mitkä asiat mökillä kannattaa hoitaa ennen talvea? 9:16
Mitkä asiat mökillä kannattaa hoitaa ennen talvea? Katso koko haastattelu videolta!

Mitä kaikkea mökkiläisen pitää muistaa laittaessaan mökkiään talviteloille?

Elokuun viimeisenä viikonloppuna juhlittiin venetsialaisia, mikä perinteisesti tarkoittaa mökki- ja veneilykauden päättäjäisiä. Juhlaa on juhlittu jo 1800-luvulta. Moni mökkiläinen laittaakin pikkuhiljaa mökkiään nyt talviteloille. Mutta mitä kaikkea pitäisi muistaa?

"Jos ei katto pidä vettä..."

Yksi tärkeä huomion kohde on katto.

– Olen aikoinaan lanseerannut tällaisen kolmen koon ohjelman: katto, kuivatus ja kunnostus. Jos ei katto pidä vettä, niin oikeastaan kaikki muu työ mökillä on turhaa, Vapaa-ajan asukkaiden liiton puheenjohtaja Tapio Tervon totesi Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa.

Tervon mukaan katto tulisi tarkastaa aina syksyisin ja keväisin.

– Varsinkin jos se on esimerkiksi jotain pikipahvityyppistä, niin ei tarvitse muuta kuin ison männyn oksan iskeytyä talven aikana katolle, niin se puhkaisee reiän sinne, ja pikkuhiljaa vesi tihkuu sisään rakenteisiin ja pilaa parissa vuodessa kattorakenteita. Eli katosta täytyy pitää huolta, Tervo muistuttaa.

Vesi, piha, sisätilat.... Mitä muita asioita mökillä pitää tehdä ennen kuin sen voi jättää talveksi omilleen? Yllä olevalla videolla Tervo käy läpi katon lisäksi myös muut oleelliset paikat, joihin tulee kiinnittää huomiota! Lisäksi videolla selvitetään, mitä peräkärryistä pitää tietää – miten peruuttaminen sujuu noviisilta?

Lue myös:

    Uusimmat