"Jos on vuoden jaksanut, mies juhlii niin pitkään kuin tarvitsee" – vuosi oli HPK:n kokeneen raatajan perheelle raskas, mutta uhraus kannatti

8:04
Videolla kuvaa SM-liigan ratkaisevasta finaaliottelusta.

Filip Riska, 34, juhlii jo uransa kolmatta Suomen mestaruutta. Kausi oli HPK:n kokeneelle raatajalle kova, kun hän joutui olemaan erossa perheestään. Riska painottaa, että koko Hämeenlinnan pitää nauttia nyt kunnolla.

HPK järjesti todellisen sensaation, kun se nousi finaaliin ja kukisti suuren ja mahtavan Oulun Kärpät. HPK:n joukkueen nuoruutta kuvastaa se, ettei mestaruusjuhlissa Oulussa näkynyt kovin paljon pelaajien vaimoja ja lapsia.

Filip Riskan rakkaat vaimo Sara ja tytär Milda olivat tunteikkaissa tunnelmissa Raksilan jäähallissa. Vuosi on ollut perheelle raskas, sillä mies on ollut töissä Hämeenlinnassa, kun muu perhe on pitänyt majaa Vaasassa.

– Ihan mahtavaa. Tuntuu, että tällä mestaruudella on ollut joku tarkoitus, Sara Riska iloitsi juhlahumussa.

– Kausi on ollut perheelle kova, mutta nyt ei mietitä sitä. Tästä tuli kirjaimellisesti kultainen palkinto.

Sara Riska naurahti kysymykselle, että miten pitkään miehellä on lupa juhlia mestaruutta.

– Jos tässä on vuoden jaksanut, hän juhlii niin pitkään kuin tarvitsee.

Riskalle kolmas mestaruus

Filip Riska oli Arto Laatikaisen lisäksi ainoa pelaaja, jolla oli HPK:n riveissä ennestään mestaruus hallussaan. Hän voitti SM-kultaa JYP:in riveissä 2009 ja 2012.

– Ei näitä mestaruuksia voi vertailla, kaikki ovat ainutlaatuisia, Riska hehkutti.

– Päällimmäisenä pintaan tulee mieleen onnellisuus. Ihan huikea joukkue. Olemme yhtäkkiä finaalissa ja kaadamme näin kovan joukkueen.

"Toivottavasti kaupunki juhlii kunnolla"

Riska sanoi jo finaalien aikana monta kertaa, että tästä joukkueesta jää hänelle monta ystävää. Samaa viestiä Riska jakoi mestaruuden ratkeamisen jälkeen.

– Toivottavasti koko kaupunki juhlii nyt kunnolla. Nämä ovat ainutlaatuisia juttuja.

Riska toi sopivaa rouheutta ja kokemusta HPK:n kokoonpanoon. Peli ei ollut aina kaunista, mutta hänen taistelutahtonsa ja olemuksensa oli hyvä pikantti lisä voitokkaaseen kokonaisuuteen.

– Uran jatkosta ei voi sanoa mitään. Pari viikkoa mennään eri merkeissä, Riska virnisti tuttuun tyyliinsä.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja