Huima trilleri! HPK on Suomen mestari – ratkaisu syntyi vasta jatkoerässä, Kärppien superlupauksen jäähy kostautui karmaisevalla tavalla

Hämeenlinnan Pallokerho otti 2-1-voiton Kärppiä vastaan ratkaisevassa seitsemännessä finaaliottelussa Oulussa.

HPK:n ratkaisumaalintekijänä toimi hyökkääjä Markus Nenonen ylivoimalla. Kärppien superlupaus Aleksi Heponiemi otti jatkoerässä 2+2 -minuutin jäähyn korkeasta mailasta ja ylivoimansa aikana Nenonen iski ratkaisumaalin.

Kärpät meni avauserässä 1-0-johtoon Jasper Lindstenin ylivoimamaalilla.

HPK tuli kuitenkin tasoihin toisessa erässä, kun Valtteri Puustinen syötti jään pinnasta kiekon takatolpalle, josta kokenut puolustaja Arto Laatikainen siirsi kiekon maaliin.

Kolmannessa erässä molemmilla joukkueilla oli laadukkaat maalipaikat. Muun muassa Kärppien ruotsalaistähti Nicklas Lasu pääsi läpiajoon, mutta HPK:n maalivahti Emil Larmi venytti huiman torjunnan.

HPK voitti Suomen mestaruuden otteluvoitoin 4-3. Mestaruus oli HPK:lle seurahistorian toinen.