Jos heijastimessa ei ole tätä koodia, ei siitä ole välttämättä mitään hyötyä

Heijastavasta materiaalista valmistettu vaate ei korvaa oikeaa heijastinta 3:59
Mitä eroa on heijastavalla materiaalilla ja heijastimella? Viiden jälkeen -ohjelma selvitti, millainen koodi heijastimesta tulee löytyä, jotta siihen voi luottaa.

Marraskuu on eteläisessä Suomessa vuoden pimeintä aikaa. Iltaisin ei valosta kannata enää haaveilla, mutta toisaalta lumikaan ei ole vielä ehtinyt maahan tilannetta helpottamaan. Ilman heijastinta pimeällä liikkuva jalankulkija on autoilijalle hyvin huomaamaton.

Kerroimme viime syksynä, että trendikkäät, heijastavasta materiaalista valmistetut asusteet eivät riitä korvaamaan oikeaa heijastinta.

Liikenneturvan suunnittelija Laura Loikkanen kertoi vuosi sitten, että heijastimeksi voi kutsua ainoastaan tyyppihyväksyttyä henkilösuojainta.

– Heijastaville tuotteille ei ole laatuvaatimuksia eikä niiden laatua valvota millään tavalla. Siten kuluttajille on mahdollista myydä heijastavana tuotteena oikeastaan mitä tahansa – myös tuotteita, jotka eivät heijasta juuri ollenkaan, Loikkanen summasi tuolloin.

Liikenneturvan yhteyspäällikkö Elias Ruutti vieraili tiistaina MTV3-kanavan Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa kertomassa, mistä tietää, millainen on hyvä heijastin ja millaista koodia heijastimesta tulee etsiä ennen sen ostamista.

Mihin kohtaan heijastin tulee kiinnittää, jotta se näkyy parhaiten? Millaista heijastin asiantuntijalta itseltään löytyi hänen saapuessaan MTV Uutisten toimitukseen ja uutisstudioon? Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta!

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat