Jörn Donnerin hautajaisissa ennennäkemätön tilanne: Kirjailijan kaikki viisi poikaa samassa kuvassa ensimmäistä kertaa koskaan – "Suhdetta ei ikinä ollut"

Jörn Donner menehtyi 86-vuotiaana läheisten ympäröimänä – Otavan kirjallinen johtaja muistelee kirjailijaa 5:14
Jörn Donner menehtyi 86-vuotiaana

Kirjailija, elokuvaohjaaja ja poliitikko Jörn Donner on siunattu haudan lepoon.

Jörn Donner kuoli 30. tammikuuta 86-vuotiaana. Hän menehtyi pitkäaikaisen keuhkosairauden jälkeen sairaalassa Helsingissä.

Donnerin puoliso Bitte Westerlund kertoi MTV Uutisille aiemmin, että hautajaiset pidetään läheisten läsnäollessa. Nyt Donnerin poika Jakob Donner-Amnell on julkaissut Twitter-tilillään kuvia isänsä hautajaisista.

Toisessa kuvassa hän on isänsä hauta-arkun vierellä ja toisessa hän on yhdessä kaikkien veljiensä kanssa – ensimmäistä kertaa koskaan.

– Elämänkirjaa. Biol. isä hautaan. Suhdetta ei ikinä ollut. 5 veljestä 1. kertaa yhdessä. Jos se tästä? hän kirjoittaa kuvien yhteydessä.

Isä ei ollut tekemisissä kaikkien lastensa kanssa

Jörn Donnerilla oli yhteensä kuusi lasta: viisi poikaa ja yksi tytär, joka on jo kuollut. Donner puhui aina avoimesti siitä, että hän ei ollut missään tekemisissä kuin kahden lapsensa kanssa.

– Olen isommin tekemisissä vain kahden tästä avioliitosta (Bitte Westerlundin kanssa) syntyneen pojan kanssa. Muut saavat hoitaa itse itsensä, Donner totesi MTV Uutisten haastattelussa vuonna 2016.

– Mitä tulee sitten näihin ei-aviollisissa suhteissa syntyneisiin lapsiin, en ole kovin kiinnostunut tapaamaan heitä ollenkaan. Ei se kuulu minulle. Minä vain olen tällainen. Meillä ei ole kovin paljon yhteistä, mutta tässä avioliitossa syntyneiden poikien kanssa on: toinen ohjaa elokuvia ja toinen kirjoittaa, hän totesi.

Lue myös:

    Uusimmat