Jorma Uotinen muistelee lapsuuttaan: "Naapurin naiset tulivat sanomaan äidilleni, että sinun poikasi on sitten homo"

Jorma Uotinen ja balettimuisto Jaguarin ratissa 3:04
Jorma Uotinen Jaguarin ratissa.

Maria Veitola ja Jorma Uotinen keskustelevat rakkaudesta.

Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa Maria Veitola kyläilee Jorma Uotisen luona. Veitola kysyy jaksossa Uotiselta suoraan, onko hän aina pitänyt itselleen mahdollisena rakastua mihin tahansa sukupuoleen. Aihe tuo Uotisen mieleen muiston lapsuudesta.

– Ennen kuin minulla oli ensimmäistäkään sukupuolista kokemusta, varhaisteini-iässä, naapurin naiset tulivat äidilleni sanomaan, että sinun poikasi on sitten homo, Uotinen muistelee.

– Äitini sitten vain vastasi, että jos rouvat lähtisivät nyt kotiin.

Uotinen kertoo Veitolalle seurustelleensa ensimmäisen poikaystävänsä kanssa ennen kuin lähti ensi kertaa Pariisiin.

Uotinen muistaa hyvin ajan, jolloin homous ei ollut hyväksyttyä, vaan sitä pidettiin rikollisena ja sairaana. Hän itse ei ole kuitenkaan koskaan kokenut, että hänen tulisi salailla asiaa.

– Arvostan hirveästi sitä työtä, mitä on tehty oikeuksien puolesta ja se on ollut välttämätöntä, tärkeää ja väistämätöntä. Minulla ei ole ollut koskaan sellaista tarvetta, että minun täytyy tämä nyt demonstroida jotenkin jossakin, hän kertoo.

Uotinen kokee, että hänen seksuaalinen suuntautumisensa on luonnollinen osa hänen olemustaan. Hän ei ole kokenut asiasta häpeää, sillä hänet on aina hyväksytty sellaisena kuin hän on.

Yökylässä Maria Veitola alkaa torstaina 24.1. klo 21 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat