Jorma Uotinen, 66, Me Naisissa: "Rakastun aina ihmiseen – joko mieheen tai naiseen"

Jorma Uotinen puhuu Me Naisille muun muassa kuusikymppisenä sinkkuna olemisesta.

Tanssii tähtien kanssa -tuomari, koreografi Jorma Uotinen, 66, puhuu uudessa Me Naiset -lehdessä parisuhteista.

Uotinen ja Helena Lindgren elivät avoliitossa lähes 20 vuotta. Pari erosi vuonna 1999.

– Liitto opetti ihmissuhteen monimutkaisuuden. Toista ihmistä ei koskaan voi pitää itsestäänselvyytenä. Yhdessä eläminen oli erittäin luontevaa siinä vaiheessa elämää. Tässä vaiheessa minulle on luontevaa elää yksin, Uotinen toteaa lehdessä.

Tanssikonkarin mukaan parisuhdemarkkinat vähenevät kuusikymppisenä.

– Sehän on selvä. Ei tässä nyt oikein enää kehtaa tyrkylle lähteä. Vaikka onhan paljon sellaisia, jotka saattavat kuusikymppisenä löytää uuden kumppanin.

Uotisella on ollut suhteita sekä naisten että miesten kanssa. Suhteet miesten kanssa ovat olleet lyhyempiä kuin naisten kanssa.

– Rakastun aina ihmiseen, yksilöön, mutta se ihminen on aina joko mies tai nainen. Sukupuolella on eroa ja merkitystä, tietenkin. Jo fyysisenä ilmentymänä mies ja nainen ovat erilaisia, Uotinen sanoo.

– Ennen Helenaa oli kyllä ollut joitakin vähän pidempiä miessuhteita, mutta ei mitään, mikä kilpailisi ajallisesti sen liiton kanssa.

Porissa syntynyt Jorma Uotinen on työskennellyt tanssijana ja koreografina Suomessa ja ulkomailla vuodesta 1970 alkaen. Hän on saavuttanut urallaan monia kotimaisia ja kansainvälisiä palkintoja sekä kunniamainintoja.

Lue myös:

    Uusimmat