Jorma Hynninen: Armoa ei saa kieltää keneltäkään

Jorma Hynninen herätti viime keväänä keskustelua kirkon inhimillisyydestä Kotimaa-lehdessä julkaistulla kirjoituksellaan. Se oli vastaus aiemmin samassa lehdessä julkaistuun mielipidekirjoitukseen, jossa haluttiin kieltää kirkon tuki samaa sukupuolta olevien liitoille.

− Pääpiirteittäin kysymys oli siitä, että armeliaisuutta tai armoa ei saa kieltää keneltäkään sen mukaan, mitä ominaisuuksia Luoja on kullekin luonut, Jorma Hynninen toteaa.

Hän kertoo, että kirkossa on määrättyjä tahoja, jotka pitävät tiukasti kiinni määrätyistä ajatuksista. Tällaisia ajatuksia ovat muun muassa homoseksuaalien ja naispappien syrjiminen, mitä Hynninen ei hyväksy.

− He perustavat käsityksensä Raamattuun, mutta niin perustan minäkin.

−Meillä ei ole moraalista eikä hengellistä oikeutta pitää heitä alempiarvoisina ihmisinä eikä sulkea heitä pois oman erinomaisuutemme ulkopuolelle. Rekisteröityminen tarkoittaa sitoutunutta yhdessä elämistä eikä siinä todellakaan ole kysymys Raamatun tarkoittamasta seksuaalisesta rietastelusta, Hynninen kirjoitti Kotimaa-lehdessä.

"Innostun saarnaamaan myös maallisista asioista"

Vaikka Hynnisellä on vahvoja erimielisyyksiä kirkon tiettyjen tahojen kanssa, kirkosta eroaminen olisi hänen mielestään huono vaihtoehto.

− Nyt pitää nimenomaan keskittyä vahvistamaan niitä hyviä asioita, joita kirkko on saanut aikaan, hän sanoo.

− Ja mielestäni kirkko on menossa koko ajan oikeaan, inhimillisempään ja keskustelevampaan suntaan, hän lisää.

Vaikka hynninen ei haluakaan toimia minään lähetyssaarnaajana, hän myöntää, että kun hän jonkun asian puolesta kiihtyy, hän ei kykene pysymään hiljaa. Ja silloin kyseessä voi yhtä hyvin olla jokin maallinen asia.

− Kun tämä moottori lähtee käyntiin, se ei meinaa sammua millään, Hynninen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja