Jopa 40 000 ollut ilman sähköä – syysmyräkkä etenee kohti itää

Syysmyrskyn aiheuttamat laajat sähkökatkot piinaavat eri puolilla Suomea. Puolenyön jälkeen jopa 40 000 kotia oli pimeänä.

Satakunnassa Porissa jopa yli 25 000 taloutta oli ilman sähköä.

Puoli seitsemän aikoihin aamulla ilman sähköä oli noin 13 000 taloutta ympäri Suomea.

Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan myös muun muassa Pirkanmaalla, Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa ja Etelä-Savossa tuhansia on ollut vailla sähköä. Esimerkiksi Kuopiossa noin 1 200 kotia oli pimeänä.

Tieliikennekeskuksen mukaan myrsky ei ole aiheuttanut suuria vaurioita yön aikana maanteillä. Myöskään rataliikennekeskus tai VR ei ole tiedottanut myrskyn aiheuttamista tuhoista tai viivästyksistä junaliikenteessä.

Sen sijaan pelastuslaitoksilla on ollut lukuisia pienempiä vahingontorjuntatehtäviä. Pelastuslaitokset ovatkin varoittaneet sähkökatkosten sumasta, kun tuuli saattaa kaataa puita sähkölinjoille.

Sekä maalla että merellä tuulee kovaa

Lännestä eilen alkanut syysmyrsky etenee tänään kohti itää. Ilmatieteen laitos on antanut varoituksia koko maahan.

Kovan tuulen varoitus on annettu koko eteläiseen ja keskiseen Suomeen aina Pohjois-Pohjanmaata ja Kainuuta myöten. Lounaistuuli voi puhaltaa monin paikoin jopa 20 metriä sekunnissa. Pohjois-Lapissa varoitetaan voimakkaasta koillistuulesta.

Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa ajokeli voi olla jopa erittäin huono räntä- tai lumisateiden takia.

Merialueilla Pohjois-Itämeren länsi- ja itäosassa, Suomenlahden länsi- ja itäosassa sekä Perämeren pohjoisosassa on voimassa aallokko- ja tuulivaroituksia.

Foreca tviittasi eilen illalla, että Pohjanmaan Kaskisten Sälgrundilla oli mitattu 10 minuutin keskituulen nopeudeksi enimmillään 26,7 metriä sekunnissa. Sälgrundin korkein puuskalukema oli peräti 33,8 metriä sekunnissa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja