Jopa 20 sentin kinokset: Myräkkä tuo lunta lähes koko maahan – katso tuorein ennuste

Huonoa ajokeliä laajasti Suomen yllä 2:54
Katso video: Näin saderintama valtaa Suomen!

Foreca ennustaa lunta suurimpaan osaan maata ja Pohjanmaalle jopa 20 senttiä!

Kevät näyttää ottaneen takapakkia, kun Suomeen vyöryy alkuviikosta uusia lumisateita. 

Forecan mukaan maanantaina ja tiistaina lunta sataa suuressa osassa maata 5–10 senttimetriä. Läntisessä Suomessa lunta tupruttaa paikoin 10–15 senttiä ja Pohjanmaan maakunnissa lunta saattaa tulla jopa 20 senttiä.

– Maahan jääviä määriä on hieman vaikea arvioida, sillä ainakin Pohjois-Pohjanmaalla sade voi tulla osittain myös vetenä matalapaineen lopullisesta reitistä riippuen, kertoo Forecan meteorologi Joonas Koskela

Jäätävää sadetta on luvassa paikoin pitkin maata, etelästä pohjoiseen saakka.

Tänään ja huomenna on muutenkin syytä noudattaa erityistä varovaisuutta liikenteessä, sillä ajokeli on monin paikoin erittäin huono lumisateen ja jäätävän sateen vuoksi.

Lämpötila saattaa nousta myöhemmin

Forecan mukaan keskiviikkona matalapaine väistyy Ruotsin puolelle. Hajanaisia lumisateita tulee enää vain maan keskivaiheilla ja Suomeen virtaa etelästä lauhempaa ilmaa.

Seuraava matalapaine ja sateet voivat saapua etelästä torstain kuluessa. Viikonloppuna lämpötila voi päivällä nousta yli kymmenen asteen etelä- ja keskiosassa. 

Monta yllättävältä tuntuva luminen sää kevään keskellä saattaa jopa naurattaa. Talven tulolla kevään keskelle vitsaili muun muassa Helsingin kaupunkiympäristön toimiala viestipalvelu X:ssä:

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat