Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Joko olet kokeillut tätä perinneherkkua? Näin valmistuu Inkoon puuro!

Julkaistu 02.01.2019 13:53
Toimittajan kuva
Silja Välske

silja.valske@mtv.fi

Makumuistoja-ruokaohjelmassa tehdään puuroa Inkoon perinteisellä reseptillä.

Makumuistoja-ohjelmassa Jenni Kokander ja Kari Lumikero matkustavat Inkooseen, jossa Martat valmistavat isolla kädellä perinteistä maakuntaruokaansa.

Nappaa resepti talteen! 

Inkoon puuro (Inkoon kunnan virallinen resepti):

  • 2 litraa jauhoista perunaa
  • 1,5 litraa vettä
  • ½ tl suolaa
  • 4-6 dl karkeita ruisjauhoja

1. Kuori perunat ja leikkaa pienempiin osiin.

2. Keitä vesi kiehumispisteeseen, lisää perunat ja suola ja keitä pehmeiksi.

3. Kaada keitinvesi pois, mutta säästä se.

4. Survo perunat kattilassa ja laimenna keitinvedellä.

5. Keitä ja sekoita ruisjauhot keitokseen. Keitä matalalla lämmöllä 0,5-1 tunti. Sekoita silloin tällöin.

LUE MYÖS: Tee itse karjalanpiirakoita – poimi herkullinen resepti!

6. Tarjoile keitto juuri keitettynä voisilmällä ja maidolla. (Myös hillosilmä sopii Inkoon puuroon mainiosti.)

Puuron voi seuraavana päivänä leikata paloiksi ja paistaa voissa niin, että pinta rapeutuu. Syödessä lisätään päälle voinokare.

Puuron voi pakastaa, sulattaa ja syödä myöhemmin.

Makumuistoja keskiviikkoisin kello 20 MTV3-kanavalla!

Lisää aiheesta:

Teitkö sinäkin näitä kotitaloustunnilla? Legendaariset leivät valmistuvat hetkessäTämä jälkiruoka sopii koko perheelle – poimi talteen helppo ja herkullinen resepti!Tv-kokki vinkkaa: Täydellinen tapa valmistaa uudet perunat – tätä kannattaa kokeilla!Paluu menneisyyteen: Helmipuuro jakaa mielipiteet – muistatko vielä?Yllättävä raaka-aine tekee perunamuusista parempaa: "Tämän jälkeen teillä ei haluta syödä enää muuta!"Imelletyn perunalaatikon resepti – tee itse klassikkoherkkua!
MakumuistojaTV-ohjelmat

Tuoreimmat aiheesta

Makumuistoja
  • 17.01.201915:49
    TV-ohjelmat

    Herkullinen puuro syntyy hauduttamalla – kokeile ruispuolukkapuuroa!

  • 09.01.201911:00
    TV-ohjelmat

    Tämä jälkiruoka sopii koko perheelle – poimi talteen helppo ja herkullinen resepti!

  • 19.12.201816:09
    Jenni Kokander

    Kesäkeitto tuo mieleen kesäisiä muistoja – nappaa talteen herkullinen resepti!

  • 12.12.201821:09
    Saimi Hoyer

    Saimi Hoyer hehkuttaa sienestystä: ”Parasta, mitä ihminen voi tuntea”

  • 12.12.201819:15
    Ruoka

    Helppo arkiruokaresepti – näin kesäkurpitsaa kannattaa hyödyntää!