Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tee itse karjalanpiirakoita – poimi herkullinen resepti!

0:421985: Vuorokausi karjalanpiirakoiden leipomistaKatso videolta, miten karjalanpiirakoita rypytetään.
Julkaistu 12.12.2018 18:45
Toimittajan kuva

Ida-Annika Niva

ida-annika.niva@mtv.fi

Makumuistoja-ohjelmassa kokataan perinteistä suomalaista ruokaa.

MTV3-kanavalle palanneessa Makumuistoja-ohjelmassa vieraillaan Jarnon luona. Jarno valmistaa Jenni Kokanderille ja Kari Lumikerolle karjalanpiirakoita sekä karjalanpaistia mummonsa reseptillä.

Jarnon perinteiset karjalanpiirakat

Mtv3_Makumuistoja__JAKSO1_JarnonKarjaöanpiirakat

Riisipuuro (neljälle):

2 dl puuroriisiä
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
1 pala kanelitankoa
2 dl vettä
8 dl maitoa

Piirakkapohja:

4 dl ruisjauhoa
1 dl vehnäjauhoa
ripaus suolaa
3 dl vettä
2rkl öljyä tai voita

Lisää kattilaan riisi, suola, sokeri, kaneli ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä. Lämmitä maito ja pidä se lämpimänä.

Keitä riisiä hiljalleen kannen alla ja lisää aina välillä lämmintä maitoa. Sekoita tasaisin väliajoin, jotta puuro ei pala pohjaan. Keittoaika on noin 50 minuuttia.

Valmista piirakkataikina. Sekoita 4dl ruisjauhoa, 1dl vehnäjauhoa, sekä suola. Lisää vettä 3dl ja lopuksi koko taikinaan 2rkl öljyä/voita. Laita uuni lämpiämään 300 asteeseen.

Kauli taikina ohueksi levyksi reilusti ruisjauhoa käyttäen ja ota juomalasilla taikinasta kakkaroita. Kauli kakkarat, pinoa laittaen ruisjauhoa väliin. Puhdista ylimääräiset jauhot, täytä riisipuurolla ja rypytä.

Voitele pelti voisulalla ja asettele piirakat pellille, paista n. 20 minuuttia.

Paiston jälkeen voitele voisulalla, pinoa ja peitä vetäytymään.

Jarnon mummon karjalanpaisti

Mtv3_Makumuistoja__JAKSO1_JarnonKarjalanpaisti

800-1000 g lihaa, josta puolet sikaa ja puolet nautaa
18-20 mustapippuria
suolaa maun mukaan
sipuli
2 isoa porkkanaa
vettä

Ruskista lihoja uunissa 150–200 asteessa tunnin ajan. Lisää halutessasi 50 grammaa voita.

Lisää pataan iso sipuli, 2 isoa porkkanaa, pippurit. Lisää vettä niin paljon, että ainekset peittyvät.

Hauduta 100-asteisessa uunissa vähintään 6 tuntia.

Tarjoile perunamuusin ja puolukoiden kanssa.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Etelä-Karjalainen vetyleipäpitko, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Pizza BenedictSäilytä puuron jämät! Kolme perinneruokaa, jotka loihdit ylijääneestä puurostaTanskalainen maksapasteijaLihatäytteiset piirakatTee itse karjalanpiirakoita – poimi perinteiset reseptit!
MakumuistojaRuokaTV-ohjelmat

Tuoreimmat aiheesta

Makumuistoja
  • 17.01.201915:49
    TV-ohjelmat

    Herkullinen puuro syntyy hauduttamalla – kokeile ruispuolukkapuuroa!

  • 09.01.201911:00
    TV-ohjelmat

    Tämä jälkiruoka sopii koko perheelle – poimi talteen helppo ja herkullinen resepti!

  • 02.01.201913:53
    TV-ohjelmat

    Joko olet kokeillut tätä perinneherkkua? Näin valmistuu Inkoon puuro!

  • 19.12.201816:09
    Jenni Kokander

    Kesäkeitto tuo mieleen kesäisiä muistoja – nappaa talteen herkullinen resepti!

  • 12.12.201821:09
    Saimi Hoyer

    Saimi Hoyer hehkuttaa sienestystä: ”Parasta, mitä ihminen voi tuntea”