Jokerit joutui karanteeniin, seurapomo Jari Kurri myöntää tilanteen tuomat haasteet – "Olihan tämä takaraivossa"

6:03
Videolla kuvaa Jokereiden ja Neftehimikin KHL-kamppailusta.

KHL-jääkiekkoliigan Jokerien pelaajat on asetettu 14 päivän karanteeniin koronavirusaltistumisen vuoksi, seura kertoi tänään. Jokerit kohtasi keskiviikkona Helsingissä Neftehimik Nizhnekamskin, jonka pelaajistossa ja henkilökunnassa todettiin koronavirustartuntoja joukkueen matkattua seuraavaan peliinsä Latvian Riikaan.

Jokerit kertoo, että keskiviikkona pelanneiden Jokeri-pelaajien voidaan katsoa altistuneen virukselle, mutta muu seurahenkilökunta ei ole ollut tekemisissä vastustajajoukkueen kanssa. Jokerit kävivät koronavirustestissä eilen torstaina saatuaan KHL:ltä tietoa Neftehimikin tilanteesta, ja tulokset olivat kaikki negatiivisia.

Jokereilta siirretään tälle illalle suunnitellun Ak Bars Kazan -kotiottelun ohella myös neljä seuraavaa peliä. Kotiottelut Severstalia vastaan 15. syyskuuta ja Metallurgia vastaan 17. syyskuuta siirretään myöhemmin sovittavaan ajankohtaan, samoin kuin vieraspelit Vitjazia vastaan 19. syyskuuta ja TsSKA:ta vastaan 21. syyskuuta.

– Ikävää, mutta olihan tämä takaraivossa, että näin voi tapahtua. Mutta asian kanssa täytyy elää, ei auta murehtia vaan katsoa eteenpäin, Jokerien puheenjohtaja ja GM Jari Kurri kommentoi STT:lle.

– Karanteeni aiheuttaa haasteita, mutta vaihtoehtoja ei ole.

Neftehimikin ryhmää ei testattu Suomessa, mutta Kurrin mukaan vastustaja oli käynyt Venäjällä testeissä ennen tuloaan Suomeen ja tulokset olivat negatiivisia.

Venäjällä kerrottiin tänään uutistoimisto Tassin mukaan, että edeltävän 24 tunnin aikana maassa on kirjattu 5 504 uutta koronatapausta. Lukema on korkein sitten heinäkuun lopun. KHL:ään tautiaallolla on tietenkin vaikutuksensa ainakin ottelusiirtojen myötä, mutta Kurri ei näe, että liigaa uhkaisi vaikkapa keskeytys tai jokin muu toimenpide.

– En usko, toivotaan että tämä jää tähän, kiekkolegenda päätti ja kertoi vielä, että Jokerit "työstää koko ajan" nyt pelaamatta jääneille otteluille uusia päivämääriä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja