Suomalaispuolustaja ymmällään keskellä KHL-joukkueen koronarypästä – "Ei mitään hajua mistä johtuu"

6:03
Jokerit jyräsi KHL:n kotiavauksessaan – Tulosruutu tutustui erikoisjärjestelyihin.

Suomalaispuolustaja Otso Rantakari yllättyi KHL-joukkueessaan Neftehimik Nizhnekamskissa ilmenneistä koronavirustartunnoista. MTV Urheilu tavoitti Rantakarin Riiasta, josta joukkue matkustaa perjantaina Pietariin jatkotutkimuksiin. 

KHL tiedotti myöhään torstai-iltana, että Neftehimikin ja Dinamo Riian välinen perjantaiksi sovittu ottelu on peruttu, koska seitsemällä Neftehimikin pelaajalla on todettu koronavirus. Joukkue testattiin torstaina Riiassa. 

Jokerit Helsingissä keskiviikkoiltana kohdanneen Neftehimikin suomalaispuolustaja Otso Rantakari, 26, selvitti joukkueen tilannetta MTV Urheilulle perjantaiaamuna. 

– Täällä Riiassa joukkueelle tehtiin pikatesti. Niiden jälkeen otettiin verikokeet, eikä niissä ollut enää seitsemää positiivista tulosta. Siinä taisi olla neljä henkilöä, se on lopullinen (positiivisten testien) määrä, Rantakari kommentoi. 

– Nämä neljä ovat nyt eristettynä joukkueesta Pietariin saakka. Siellä tehdään vielä lisätestejä.

Ei kontakteja ulkopuolisiin

Rantakarin mukaan joukkue oli testattu ennen keskiviikon Jokerit-ottelua edellisen kerran maanantaina, ja kaikki olivat terveitä. 

– Olimme tiukassa kuplassa Suomessa: hotelli, halli, lentokenttä ja lentokone. Kaikki ovat noudattaneet tiukasti määräyksiä. Ei tosiaan mitään hajua, mistä tilanne (tartunnat) johtuu. Uutinen tartunnoista yllätti kovasti. 

– Jokerit-ottelun jälkeen joukkue meni suoraan bussiin, lentokentälle ja siitä lennolle. Ei siinä kyllä kontakteja (ulkopuolisiin) ihmisiin tullut. En tiedä yhtään, mistä tämä tilanne on tullut, Rantakari ihmettelee. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Suomalaispuolustaja kehuu pelimatkojen ja ottelutapahtumien järjestelyjä. 

– Ei tässä turvatoimia voi millään tavalla syyttää, ei Helsingin eikä Riian päädyssä. Kaikki on yritetty tehdä niin hyvin kuin mahdollista.  

Ainoa kontakti Jokerien joukkueeseen tuli kaukalossa.  

– Siellä kontaktia on vaikea välttää, Rantakari naurahtaa.

Jokerien pitäisi pelata Ak Bars Kazania vastaan perjantaina Helsingissä. Vielä ei ole tiedossa, onko Neftehimikin tautitilanteella vaikutusta Jokereihin tai sen perjantaiseen otteluun.

Jokerit ei ole vastannut perjantaina MTV Urheilun yhteydenottoihin. 

Rantakari: Epävarma tilanne

Rantakari totesi Ylen keskiviikkoisessa jutussa, että pelaaminen nykyisessä koronatilanteessa on mietityttänyt. 

Mitä Rantakari ajattelee kauden jatkumisesta nyt?

– Kaikki on nyt hieman epävarmaa. Pitää elää vain päivä kerrallaan. Mennään infon mukaan: jos pitää laittaa pelipaita päälle, niin laitetaan. Itse voi tehdä sen, että pitää huolta henkilökohtaisesta hygieniasta ja yrittää sillä tavalla estää taudin leviämistä.

– Meidän joukkueessamme pidetään yleisesti hyvin huolta hygieniasta, jotta voimme pelata otteluita mahdollisimman hyvällä kokoonpanolla. Epävarmuutta tämä tilanne luo, Rantakari pyörittelee. 

Sopeutuminen Venäjälle Suomessa, Ruotsissa ja Sveitsissä pelattujen kausien jälkeen on sujunut hyvin. 

– Venäläiset ovat vieraanvaraista porukkaa. Mukavaa on ollut. Sen osalta ei ole motkottamista. 

Koronavirus näkyy Rantakarin mukaan Venäjällä arjessa samalla tavalla kuin Suomessakin.

– Sielläkin tiedostetaan, mikä homman nimi on. Ihmiset yrittävät pitää itsestään huolta, suomalaispuolustaja summaa.  

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja