Mainos

Jokerien KHL-avauskaudesta miljoonien eurojen tappiot: Tässä syyt

Jokerien ensimmäinen kausi KHL:ssä oli urheilullisesti menestys. Taloudellisesti kausi oli synkkä, tappiota tulee miljoonia euroja.

Jokerit Hockey Club Oy:n toimitusjohtaja Jukka Kohonen myöntää asian.

- Iso se laskennallinen tappio tulee olemaan. Miljoonissa euroissa tappio lasketaan. Ei siinä ole mitään salattavaa, Kohonen sanoo MTV Sportille.

- Tarkkaa tappion suuruutta emme vielä tiedä, tilintarkastus on meneillään ja vielä on paljon täsmennettävää. Kaikenlaista saatavaa ja maksettavaa vielä on, Kohonen jatkaa.

MTV Sportin tietojen mukaan tappio voi olla jopa rajut 13 miljoonaa euroa.

- Ei kai se ihan noin iso ole. Kuka tuollaista voi puhua, kun hommat ovat vielä kesken.

Neljä isoa menoerää

Jokerien massiiviseen tappioon oli useita eri syitä. TV-oikeuksien tuotot jäivät odotettua pienemmiksi. Lisäksi organisaatiossa arvioitiin pelaajien vakuutusmaksujen kulut väärin. Niihin kului odotettua selvästi isompi summa euroja. Matkakulut nousivat niin ikään yli odotusten, ja kotiotteluiden järjestämiseen liittyviä kuluja oli selkeästi odotettua enemmän. KHL:n standardit kotiotteluiden järjestämiseen liittyvissä asioissa ovat korkealla.

- Alkuinvestoinnit ovat tässä bisneksessä isot. Ne tulevat olemaan isot kolme ensimmäistä vuotta, Kohonen sanoo.

- Meidän osakkaat ovat tämän tienneet. Rahoittajaosakkaat ovat sijoittaneet tähän pitkällä jänteellä. Tämä on heidän riskisijoituksensa, tavallaan. Kaikkiaan tämä on suunnilleen odotetun tappion mukaan.

Jokerit Hockey Club Oy:n pääomistaja ja puheenjohtaja on liikemies ja kansanedustaja Harry Harkimo. Hän omistaa seurasta 51 prosenttia. 49 prosenttia omistuksesta on Arena Events Oy:llä, joka omistaa myös seuran kotiareenan. Arena Events Oy on venäläisomisteinen viihdealan yritys, joka järjestää musiikki- ja viihdetapahtumia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.