Mainos

Joka kuudes brittiterapeutti yrittää "parantaa" homoja

Joka kuudes brittiläinen terapeutti on yrittänyt auttaa homoseksuaalia muuttumaan heteroseksuaaliksi, kertoo tänään julkaistu tutkimus.

BMC Pyschiatry -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan 17 prosenttia Britanniassa työskentelevista terapeuteista tai psykiatreista oli antanut hoitoja potilaidensa homoseksuaalisten tuntemusten vähentämiseksi.

Tutkija on yllättynyt tukimuksensa tuloksesta.

- On hyvin vähän todisteita siitä, että homoseksuaalisten tunteiden muuttamishoidot olisivat tehokkaita. Itse asiassa se voi olla hyvinkin haitallista, sanoo Michael King Lontoon University Collegesta. Kingin mukaan hoito voi aiheuttaa pikemminkin ahdistusta ja hämmennystä.

Homoseksuaalisuuden hoitaminen mielisairautena oli melko yleistä Yhdysvalloissa ja Britanniassa 70-luvulla, jolloin niin kutsuttu käännytysterapia oli muodissa. Hoitoihin kuului muun muassa sähköshokkien antaminen. Tutkijan mukaan nykyisin käännytyshoitoon liittyy nimenomaan homoseksuaalisten ajatusten kontrollointi.

Tutkimuksessa kysyttiin yli 1400 terapeutilta, yrittäisivätkö he muuttaa potilaansa seksuaalista suuntautumista niin pyydettäessä.

Tutkimuksessa homoseksuaalisuushoitojen taustalla oli sekä terapeuttien oma uskonto- ja moraalikäsitys sekä toisaalta potilaan pelko syrjityksi tulemisesta.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.