Johanna Tukiainen: Tervetuloa kotiini MTV3.fi:n lukijat!

Dolls-tanssiryhmän perustaja Johanna Tukiainen, 29, asuu yhdessä siskonsa Julian, 24, kanssa ihastuttavassa paritalonpuolikkaassa Helsingin Jollaksessa. Romanttisena persoonana Johanna rakastaa kotinsa kaunista puutarhaa ja meren läheisyyttä.

Johanna on asunut kodissaan kymmenen vuotta. Alun perin hänen koko perheensä asui kaksikerroksisessa vaaleasävyisessä talossa, mutta vuonna 2004 hänen vanhempansa sekä pikkusisko ja pikkuveli muuttivat Tukholmaan Johannan ja Julian jäädessä asuttamaan kotia.

– Tämä on aivan ihana paikka, varmasti yksi parhaista, mitä koko Helsingistä löytyy. Myös luonto on lähellä, Johanna hehkuttaa.

Sisarusten lisäksi talossa on nyt myös miessukupuolen edustaja, kun Julian poikaystävä on muuttanut asuntoon.

Puutarhajuhlien ehtoinen emäntä

Tukiaisen sisarukset nauttivat ulkoilusta Jollaksen kauniissa luonnossa. Lisäksi he urheilevat tennistä pelaten ja tanssia harjoitellen. Kesäisin aikaa kuluu myös merellä ystävien veneellä purjehtien.

– Tämä on vähän tällaista hienompaa aluetta, ja rakastan erityisesti meren läheisyyttä. Meri on ihan ykkösjuttu, Johanna huokaa.

Naapurisopu on Johannan mukaan mitä parhain. Seinänaapurien kanssa pidetään jopa yhteisiä illanviettoja. Puutarhastaan Johanna on erityisen ylpeä. Hänen isänsä on suunnitellut ja toteuttanut sen kaikkine yksityiskohtineen.

– Puutarhasta löytyy suihkulähde ja tarvittaessa iltasella tunnelmavalot. Olen hirveän sosiaalinen tyyppi, joten rakastan järjestää juhlia. Täällä on syntymäpäivien lisäksi järjestetty naamiaisia, grillijuhlia ja puutarhajuhlia. Kutsumme aina paljon ystäviä ja Dolls-ryhmän tyttöjä.

Olen shoppailuholisti!

Isossa osassa Johannan elämässä ovat erilaiset vaatteet. Shoppailuholistiksi tunnustautuva kaunotar on joutunut varastoimaan vaatteitaan useisiin paikkoihin, aina Miamiin asti. Kotonakin luomuksia löytyy vaatehuoneen lisäksi autotallista ja varastosta.

– Vaatekomerossa on vain murto-osa vaatteistani. Tarvitsisin vaatteilleni tosi ison huoneen, johon saisin kaikki kerralla. Esimerkiksi pelkästään iltapukuja minulla on keskustan asunnossa iso sarja, noin neljäkymmentä. Miamissa on varastossa vielä kolme isoa matkalaukullista vaatteita ja kenkiä!

Suosikkimerkeikseen Dolls-kaunotar mainitsee muun muassa Diorin, Chanelin ja Betsey Johnsonin.

– Tällä hetkellä olen ihan rakastunut Betsey Johnsonin vaatteisiin. Hän on jenkkiläinen suunnittelija, joka tekee sellaisia Barbie-tyylisiä unelmia. Olen hulluna prinsessavaatteisiin ja glamourtyyliin.

Vaatekaappini on kuin karkkikauppa!

Johannan vaatekaapista löytyy myös kallis Chanelin asukokonaisuus, jonka innoittajana on toiminut Täydellisten naisten Eva Longoria.

– Kallein vaatteeni on Chanelin tweed-asu. Mekko maksoi 3 500 euroa ja jakku noin 2 500 euroa. Monet varmaan pitää mua hulluna, kun ostin noin kalliin asun. Mutta jostain jutuista tulee pakkomielle, ja mä jahtasin asua tosi kauan.

Naiselliset asut ovat Johannan juttu. Alusvaatteista hänellä löytyy kappaleita esimerkiksi Victoria's Secretin mallistosta.

– Victoria's Secretillä on ollut kauan aikaa teemana pink, pinkki. Miamissa niitten liikkeistä oli tehty ihania karkkikauppoja. Mun oma vaatekaappikin muistuttaa vähän karkkikauppaa, Johanna nauraa.

Kengät ovat yksi Johannan intohimoista. Niitä hänellä löytyy satoja pareja, erikseen ovat vielä Dolls-tanssiryhmän kengät.

– Kenkiä mulla on vähintään 200 paria, se on ihan minimi. Miamissa on kuitenkin ainakin kaksi pahvilaatikollista kenkiä, ja näitten lisäksi keskustan asunnossa olevat kengät. Olen tällainen shoppailufriikki, Johanna hymyilee.

Julkisuudelta pakoon

Jollaksen asunnon lisäksi Johanna viettää siis aikaa myös keskustan asunnossa. Tunnetulle henkilölle Jollaksen koti toimii kuitenkin rauhoittavana keitaana.

– Keskustan asunto on oikeastaan mieheni asunto. Varsinkin kesäisin on kiva olla täällä vähän syrjemmässä. Mä olen niin tunnettu henkilö, että on kiva ottaa välimatkaa Helsingin keskustaan, jossa ihmiset tunnistaa. Täällä voi rentoutua luonnon helmassa.

Molemmissa asunnoissa on kuitenkin omat hyvät puolensa, ja keskustan asunto täyttää paikkansa varsinkin kylminä talvi-iltoina.

– Keskustassa on kätevää, kun on kaikki lähellä. On kiva, kun voi vain kävellä kotiin, eikä tarvitse seistä taksijonossa. Mua naurattaa, kun ihmiset seisovat kylmissään pitkissä jonoissa taksia odottaen. Voi apua!

Kaksikerroksisen kotitalon sydän on Johannalle sauna. Toinen tärkeä paikka on oma sänky.

– Mä rakastan saunaa, voin olla siellä tuntikausia. Meillä on Varkaudessa tosi kiva huvila, käyn siellä myös paljon saunomassa ja uimassa. Toinen lempipaikkani kotona on sänky, sillä rakastan nukkumista. Sängyssä pitää olla silkki- tai satiinilakanat, ja siinä pitää olla hyvä nukkua, Johanna perustelee.

– Ihminen viettää kuitenkin ison osan elämästään sängyssä!

Mieheni kokkaa kaikki ruoat!

Yhteisessä kodissa kokkauksen hoitavat sisko Julia ja tämän poikaystävä Jarkko, joka on talon naisväen mukaan melkoinen velho keittiössä. Johanna puolestaan ei ole ikinä kokenut oloaan kotoisaksi lieden äärellä, ja myös hänen miehensä on huippukokki.

– Keittiö on mun miehen paikka. Hän on totuttanut mut siihen, ettei tarvitse kokata. Hän taitaa kaikki mahdolliset ruoat fonduesta itämaisiin ruokiin. Mä olen hirveän taiteellinen ja boheemi luonne, mutta keittiö ei ole se mun juttu.

Kotona on paljon Johannalle tärkeitä asioita, onhan hän hyvin perhekeskeinen ihminen. Muun muassa olohuonetta koristava kaunis piano on yksi niistä.

– Piano on tärkeä, koska sen avulla mä pystyn ilmaisemaan tunteitani ja purkamaan paineita. Olen soittanut 5-vuotiaasta asti ja kävin myös Itä-Helsingin Musiikkiopiston Linda Lampeniuksen tavoin. Suoritin siellä 3/3-tutkinnon, Johanna kertoo.

– Takka on myös mulle tärkeä, tuli takassa, kynttilät ja muu sellainen on ihanaa. Olen hirveä romantikko, hän jatkaa.

Satsaan pukeutumiseen ulkomailla

Kosmopoliittista elämää viettävän Johannan vaatteet reissaavat usein suurissa matkalaukuissa. Ulkomaille lähtiessään hän satsaa pukeutumiseen paljon enemmän kuin kotimaassa. Hän viihtyykin erityisen hyvin ulkomailla.

– Helsinki ja Suomi ovat vähän pieniä. Ei sillä, etten mä voisi täällä asua, Helsinki on kotikaupunkini ja rakastan sitä. Mutta mulla on niin paljon koruja ja vaatteita, että on pakko päästä hyödyntämään niitä. Ei täällä voi tosissaan laittaa illalliselle tai baariin Betsey Johnsonin tyllimekkoa!

Kurkista Johannan vaatekaappiin

Johanna: Tämä on arvokkain esineeni

Johanna esittelee kenkäkokoelmansa

Tällainen on Johannan makuuhuone!

Mikä on Johannan lempipaikka?

Teksti ja kuvat: Petra Simolin/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat