Ukraina kertoo surmanneensa korkea-arvoisia komentajia iskussaan Venäjän laivaston päämajaan – MTV seurasi sotaa

Ukrainan presidentti Zelenskyin matka jatkuu Yhdysvalloista Kanadaan 2:01
Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin matka Yhdysvalloista jatkui Kanadan pääkaupunkiin Ottawaan.

MTV Uutiset seurasi tässä artikkelissa Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksia Ukrainassa ja muualla maailmassa lauantaina 23. syyskuuta 2023. Sunnuntain uutisia pääset seuraamaan täältä.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


23.18: Venäjän ulkoministeri: Länsimaat ovat käytännössä suorassa sodassa Venäjää vastaan

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoo länsimaiden olevan Ukrainalle antamansa tuen kautta käytännössä suorassa sodassa Venäjää vastaan. Lavrov esitti näkemyksensä tiedotustilaisuudessa YK:n yleiskokouksen yhteydessä.

Lavrov huomautti, että länsimaat ovat antaneet Ukrainalle miljardien dollareiden edestä sotatarvikkeita sekä esimerkiksi tiedustelutukea. Lisäksi Lavrov mainitsi Ukrainassa taistelevat länsimaalaiset sotilaat.

Yhdysvallat kuten monet muutkin länsimaat neuvovat kansalaisiaan olemaan matkustamatta Ukrainaan ja sanovat taistelijoiden lähteneen sota-alueelle omin voimin.

17.28: Ukrainan armeija on murtautunut Venäjän linjojen läpi maan eteläosassa, kertoo ukrainalaiskenraali

Kenraali ei usko lähestyvän talven merkittävästi hidastavan vastahyökkäystä.

Ukrainan armeija on puhkaissut Venäjän puolustuslinjat Zaporizhzhjan alueella Etelä-Ukrainassa, kertoi ukrainalaiskenraali Oleksandr Tarnavskyi yhdysvaltalaismedian haastattelussa lauantaina. Kenraalin mukaan eteneminen on ollut odotettua hitaampaa, mutta silti joukot ovat saaneet haltuunsa strategisesti tärkeitä kohteita.

– Olemme murtautuneet läpi vasemmalla sivustalla lähellä Verboven kylää, missä on tapahtunut murros. Jatkamme eteenpäin, kenraali sanoi uutiskanava CNN:n haastattelussa.

– Emme ole edenneet niin nopeasti kuin odotettiin, ei niin kuin toisen maailmansodan sotaelokuvissa. On kuitenkin tärkeää, ettemme menetä aloitetta.

Tarnavskyin mukaan suuri läpimurto tapahtuisi, jos Ukraina onnistuisi valtaamaan Tokmakin kylän, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä nykyisestä rintamasta. Tämä avaisi reittiä kohti Melitopolin kaupunkia ja Krimiä.

Tarnavskyi ei usko lähestyvän talven merkittävästi hidastavan vastahyökkäystä.

Ukraina sanoi surmanneensa komentajia

Ukrainan mukaan kymmeniä venäläisiä sotilaita, myös korkea-arvoisia laivastokomentajia, sai surmansa tai haavoittui ohjusiskussa Venäjän Mustanmeren laivaston päämajaan Sevastopolissa perjantaina.

– Hyökkäyksen yksityiskohdat tullaan paljastamaan niin pian kuin mahdollista. Sen seurauksena kuoli ja haavoittui kymmeniä paikalla olleita, heidän joukossaan korkea-arvoisia laivastokomentajia, Ukrainan armeija kertoi lauantaina.

Ukrainan mukaan ohjusiskun tapahtuessa päämajassa oli menossa Venäjän laivaston johdon kokous.

Sevastopolin johto vaikutti lauantaina varoittavan mahdollisesta uudesta ohjusiskusta Krimin niemimaalle.

– Huomio! Ohjusvaara! Sulkekaa ikkunanne kunnolla ja pysykää kaukana niistä, kirjoitti Sevastopolin kuvernööri Mihail Razvozhajev Telegram-viestipalvelussa. Samalla hän kehotti ihmisiä välttämään julkista liikennettä.

Jonkin ajan kuluttua Razvozhajev viestitti vaaran olevan ohi.

Ukraina on kiihdyttänyt iskujaan Krimin niemimaalle kesän aikana. Venäjä liitti Krimin itseensä kansainvälisen oikeuden vastaisesti vuonna 2014.

15.04: The Kyiv Independent: Ex-Wagner-ryhmän komentaja pidätettiin Norjassa yrityksestä päästä laittomasti takaisin Venäjälle

Ukrainalaismedia The Kyiv Independentin mukaan Norjan viranomaiset pidättivät Kirkkoniemen lähellä Norjan entisen Wagner-ryhmän komentajan Andrey Medvedevin. 

Hännousi otsikoihin tammikuussa 2023 paettuaan Norjaan hakemaan turvapaikkaa, yritettyään päästä takaisin Venäjälle.

12.41: CNN: Ukrainan joukot ovat tehneet läpimurron Verbovessa, väittää korkein kenraali

Ukrainan vastahyökkäystä eteläisellä rintamalinjalla johtava kenraali sanoo, että hänen joukkonsa ovat murtautuneet läpi Verbovessa - ja ennustaa vielä suurempaa läpimurtoa. Asiasta uutisoi CNN.

– Olemme saavuttaneet läpimurron Verboven lähellä ja jatkamme etenemistä edelleen, Oleksandr Tarnavsky sanoi CNN:n kirjeenvaihtajalle Frederik Pleitgenille perjantaina antamassaan haastattelussa. 

– Ei niin nopeasti kuin odotettiin, ei niin kuin elokuvissa toisesta maailmansodasta. Tärkeintä on, ettemme menetä tätä aloitetta, hän sanoi.

Kenraalin väite on CNN:n mukaan viimeisin osoitus Ukrainan viranomaisten taholta siitä, että etelärintamalla Venäjän kanssa käytävässä sodassa ollaan pääsemässä eteenpäin.

CNN ei pysty tarkistamaan väitettä. Avoimen lähteen analyysi saatavilla olevista videoista viittaa CNN:n mukaan kuitenkin siihen, että jotkut ukrainalaiset yksiköt ovat ylittäneet tärkeän venäläisten puolustuslinjan Verboven kylän lähellä.

10.02: Calgary Flamesin puolustaja Nikita Zadorov puhuu Venäjän hyökkäystä vastaan

Venäläinen jääkiekkoilija Nikita Zadorov kritisoi torstaina julkaistussa YouTube-bloggaaja Juri Dudin haastattelussa avoimesti Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. 

Nikita on kotoisin Moskovasta ja pelaa tällä hetkellä Calgary Flamesin puolustajana. Asiasta uutisoi The Kyiv Independent.

6.41: Venäjän ohjusiskussa loukkaantuneiden määrä nousi yli kolmeenkymmeneen

Ainakin yksi kuoli ja 31 loukkaantui Venäjän tekemässä ohjusiskussa perjantaina Ukrainan Krementshukin kaupungissa, kertoo uutiskanava CNN. Aiemmin 15 ihmisen kerrottiin loukkaantuneen maan keskiosassa sijaitsevaan kaupunkiin osuneessa iskussa.

Alueellisen sotilashallinnon mukaan kolme loukkaantuneita oli lapsia. Hyökkäys vaurioitti myös ympäröiviä rakennuksia.

Etsintä- ja pelastustoimet on saatu päätökseen, sanoo Pultavan alueen kuvernööri Dmytro Lunin.

Perjantai 22. syyskuuta:

20.45: Pekka Toveri: Venäjän on pakko kysyä, "onko Krim tärkeämpi kuin Moskova?"

Venäjällä on perinteisesti vahva ilmapuolustus, koska sen ilmavoimat ovat täysin alivoimaiset länteen verrattuna, sanoo Pekka Toveri MTV Uutisille.

Ukrainan hyökkäyksistä Krimille ja syvälle Venäjälle on tullut arkipäivää, eikä dronehyökkäys Moskovan alueella ole enää yllätys, toisin kuin vielä muutama kuukausi sitten.

Hyökkäysalueen suuruuden vuoksi Venäjä on joutunut levittämään ilmatorjuntaansa, sanoo Suomen entinen tiedustelupäällikkö, nykyinen kansanedustaja Pekka Toveri (kok.) MTV Uutisille.

–  Ei Venäjälläkään joka paikkaan ilmatorjuntaa riitä. Onko Moskova tärkeämpi kuin Krim? Todennäköisesti on.

Ukraina on kiihdyttänyt iskujaan Mustallamerellä – Pekka Toveri arvioi sotatilannetta 6:19
Katso Pekka Toverin koko haastattelu.

20.29: Ukrainassa ainakin yksi ihminen kuoli ja 15 loukkaantui Venäjän ohjusiskussa tänään 

Hyökkäyksen kohteeksi joutui Krementshukin kaupunki maan keskiosissa. Uhrit ovat alustavien tietojen mukaan siviilejä.

Loukkaantuneista yksi on lapsi, kertoo Pultavan alueen kuvernööri Dmytro Lunin.

Krementshuk oli otsikoissa kesäkuussa 2022, kun ostoskeskukseen iskeytynyt Venäjän ohjus surmasi siellä 18 ihmistä ja haavoitti liki 60:tä.

20.27: NBC: Yhdysvallat on sittenkin antamassa Ukrainalle pienen määrän pitkän kantaman tykistöohjuksia

Yhdysvaltalaismedia NBC Newsin mukaan presidentti Joe Biden on kertonut Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyille, että Yhdysvallat voi luovuttaa Ukrainalle pienen määrän pitkän kantaman ATACMS-tykistöohjuksia. NBC sai tietonsa neljältä nimettömältä viranomaislähteeltä.

Kyseiset ohjukset ovat olleet Ukrainan toivelistalla jo pitkään, mutta Yhdysvallat on tähän asti epäröinyt niiden lahjoittamista, sillä aseilla voi hyökätä myös syvälle Venäjän puolelle.

Lähteet eivät paljastaneet NBC:lle sitä, milloin ohjukset luovutettaisiin Ukrainalle tai sitä, milloin asia oltaisiin julkistamassa virallisesti.

17.13: Venäjä on voinut tyriä puolustusasemansa – Putinin sotilaat eivät ole pysäyttäneet Ukrainaa kuukauteen, ISW arvioi

Etelä-Ukrainan Länsi-Zaporizhzhjassa puolustavat venäläisjoukot eivät ole elokuun puolivälin jälkeen pystyneet pysäyttämään Ukrainan hyökkäystä alueella, kirjoittaa yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW).

Kyiv Independentin mukaan Venäjä on rakentanut satoja kilometrejä "päteviä, monikerroksisia linnoitteita", jotka soveltuvat hyvin joustavaan puolustamiseen. Siitä huolimatta Venäjä taisteli kuukausia ensimmäisen varsinaisen puolustuslinjan etupuolella, lehti kirjoittaa. 

Syvyyteen rakennetussa puolustuksessa ensimmäiset asemat on käytännössä tarkoituskin menettää. Niiden tehtävä on lähinnä hidastaa vihollista.

– Puolustus luotti siihen, että venäläiset voivat vetäytyä. Mutta jos ei ole jäljellä ketään, joka voi vetäytyä ensimmäiseltä linjalta, kuka sitten puolustaa toista linjaa, sanoi ajatushautomo Center for Defense Strategiesille työskentelevä ukrainalaiseversti evp. Viktor Kivliuk Kyiv Independentille 14. syyskuuta julkaistussa artikkelissa.

– Venäjä on rakentanut puolustuksen syvyyteen Etelä-Ukrainassa, mutta suurimman osan Ukrainan vastahyökkäyksen kestosta se ei ole hyödyntänyt sitä, sanoo puolestaan sota-asiantuntija Michael Kofman.

Etelä-Ukrainan puolustuslinja alettiin toden teolla rakentaa viime syksynä, jolloin kenraali Sergei Surovikin komensi Venäjän Ukrainassa taistelevia joukkoja. 

Nyt venäläisiä johtaa pääesikunnan päällikkö Valeri Gerasimov, joka ei näytä käyttävän puolustuslinjoja Surovikinin suunnitelmien mukaisesti, Kyiv Independent kirjoittaa.

Kilometrien sijaan Venäjä on nyt käyttänyt kalustoa ja sotilaita pysäyttääkseen ukrainalaisjoukot, lehti katsoo. Kyiv Independent arvioikin, että kyse saattaa olla siitä, ettei Gerasimov jaa Surovikinin näkemystä siitä, miten puolustustaistelua käydään.

Sota-asiantuntija Kofman epäilee, että Venäjän sodanjohto saattaa pelätä, että vetäytyminen voisi johtaa samanlaiseen tilanteeseen, mikä nähtiin Harkovan alueella viime syksynä. Siellä ohuesti miehitetyt venäläislinjat romahtivat ja Ukraina valtasi nopeasti suuria alueita takaisin.

Eversti evp. Kivliukin päätelmä taas on, että Länsi-Zaporizhzhjaa puolustavan Venäjän 58. armeijan komentajat avasivat oppikirjan ja noudattivat ohjeita.

– Oppikirjassa sanotaan, että rakenna kolme puolustuslinjaa, joten he tekivät niin. Kirjassa todetaan myös, että kaksi kolmasosaa joukoista pitää sijoittaa ensimmäiselle linjalle ja kolmasosa loppuihin, joten he tekivät näin.

16.34: Venäjä: Krimin niemimaa kyberhyökkäyksen kohteena

Krimin niemimaa on joutunut ennennäkemättömän kyberhyökkäyksen kohteeksi, kertoo Venäjän nimittämän Krimin kuvernöörin Sergei Aksjonovin neuvonantaja Oleg Krjutshkov.

Kyberhyökkäyksen kerrotaan kohdistuvan internet-palveluntarjoajiin. Internet-katkoksia pyritään Krjutshkovin mukaan parhaillaan korjaamaan.

Tieto kyberhyökkäyksestä tuli hetki sen jälkeen, kun Venäjän miehityshallinto kertoi Ukrainan iskeneen Venäjän Mustanmeren laivaston esikuntaan Krimillä.

16.32: Ukraina iskenyt Venäjän Mustanmeren laivaston päämajaan

Ukraina on tehnyt ohjushyökkäyksen Venäjän Mustanmeren laivaston Sevastopolissa sijaitsevaan komentokeskukseen, kertoo kaupungin miehityshallinnon kuvernööri Mikhail Razvozhayev viestipalvelu Telegramissa.

Ainakin yksi ohjus on osunut Venäjän Mustanmeren laivaston tukikohtaan ja aiheuttanut tulipalon, Razvozhayev sanoo. Venäjän mukaan yksi venäläissotilas on kuollut hyökkäyksen seurauksena.

Ukrainalaismedia Kyiv Postin mukaan paikallismediat raportoivat, että ilmapuolustus on ollut aktiivinen Belbekin lentokentän lähettyvillä. Lisäksi Sevastopolin lahdella on havaittu kaksi räjähdystä, Kyiv Post kirjoittaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Razvozhayevin mukaan ohjuksen osa lensi lähelle Sevastopolin teatteria. 

Mahdollisista haavoittuneista ei ole tietoa, Razvozhayev kirjoittaa.

Ukraina on tehnyt viime viikkoina useita iskuja Venäjän laivastoa vastaan. Niistä tiettävästi tuhoisin tapahtui viime viikolla, jolloin Venäjän sukellusvene ja suuri maihinnousualus vaurioituivat hyökkäyksessä. Ukraina on väittänyt, että sota-alukset ovat todennäköisesti korjauskelvottomia. Venäjän mukaan alukset voidaan korjata.

Ukraina vahvisti myöhemmin tänään iskeneensä onnistuneesti Venäjän Mustanmeren laivaston päämajaan.

13.18: Ukraina: Venäjä menetti päivässä 480 sotilasta ja 40 tykkiä

Ukraina väittää Venäjän menettäneen arviolta 480 sotilasta viimeisen vuorokauden aikana.

Venäjän päiväkohtaisiksi kalustotappioiksi Ukraina listaa muun muassa kuusi taistelupanssarivaunua, kahdeksan panssariajoneuvoa, 40 tykkiä ja neljä raketinheitinjärjestelmää.

Lukuja ei ole vahvistettu, eikä Venäjä ole juuri tappioitaan kommentoinut. Myös Ukraina julkaisee tietoja omista menetyksistään harvakseltaan.

Sotilasasiantuntijoiden, ajatushautomoiden ja länsiarvioiden laskelmat Venäjän kärsimistä miehistötappioista ovat pitkin sotaa olleet pääosin samansuuntaisia kuin Ukrainan luvut.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

12.08: Zelenskyin mukaan Ukraina ja USA alkavat valmistaa aseita yhdessä

Yhdysvalloissa presidentti Joe Bidenin luona vierailleen Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan maat sopivat alkavansa yhdessä valmistaa aseita tulevaisuudessa.

Suunnitelma aseiden valmistamisesta yhdessä on sovittu toteutettavaksi pitkällä aikavälillä, Zelenskyin kanslia kertoo tiedotteessaan tänään.

Valkoinen talo ei ole kommentoinut asiaa eikä myöskään tiedottanut aseiden yhteisvalmistuksesta.

Ukraina on sopinut muiden maiden kanssa aseiden valmistamisesta Ukrainassa lähellä rintamaa. Esimerkiksi Ruotsi ja Ukraina ovat sopineet valmistavansa yhteisesti ruotsalaisia CV90-rynnäkköpanssarivaunuja Ukrainassa.

Zelenskyi on pyytänyt vastaavanlaista järjestelyä myös Suomelta.

11.17: Britannian puolustusministeriö: Ukrainassa ja Venäjällä nähty tavallista rajumpia iskuja

Viime päivinä sekä Ukraina että Venäjä ovat kokeneet harvinaisen rajuja iskuja syvällä rajojensa sisällä, kertoo Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedusteluraportissaan.

Venäjä on tehnyt monia pitkän kantaman iskuja eri puolille Ukrainaa. Tiedusteluraportin mukaan tämä lienee osin seurausta Venäjällä ja Krimillä raportoiduista iskuista.

Räjähdyksiä on raportoitu Venäjän lentotukikohdissa ja komentopaikoilla Krimillä, Krasnodarin alueella ja lähellä Moskovaa. Brittitiedustelun mukaan näistä suurimpana huolena Venäjän päättäjille lienevät Tshkalovskin lentotukikohtaan Moskovan alueella tehdyt iskut.

8.16: Jo toinen alus lähti viljalastissa Mustanmeren satamasta

Yksi vilja-alus on jälleen lähtenyt Ukrainan Mustanmeren satamasta Tšornomorskista, uutisoi Reuters.  Kyseessä on toinen alus, joka lähti vesille sen jälkeen, kun Venäjä vetäytyi Mustanmeren viljasopimuksesta.

Alukset Resilient Africa ja Aroyat saapuivat Ukrainaan lauantaina, ja niiden oli määrä lähteä Afrikkaan ja Aasiaan lastattuaan noin 20 000 tonnia vehnää.

Resilient Africa lähti Ukrainasta tiistaina 3 000 tonnia vehnää mukanaan.

Venäjä on toistuvasti uhannut, että Ukrainan Mustanmeren satamista lähteviä aluksia pidetään sotilaskohteina ja niitä voidaan tulittaa.

Venäjä on kiihdyttänyt iskujaan Ukrainan satamiin vetäydyttyään viljasopimuksesta. 

7.20: Zelenskyi yllätysvierailulle Kanadaan

Yhdysvalloissa vieraillut Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi saapui eilen torstaina yllätysvierailulle Kanadan pääkaupunkiin Ottawaan.

Washingtonista Kanadaan saapunutta Zelenskyiä oli lentokentällä vastassa Kanadan pääministeri Justin Trudeau.

Kyseessä on Zelenskyin ensimmäinen vierailu Kanadassa sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa viime vuoden helmikuussa.

Zelenskyi on vieraillut presidenttikautensa aikana kerran aiemmin Kanadassa heinäkuussa 2019.

05.09: Joe Biden: Abrams-panssarivaunuja saapuu Ukrainaan ensi viikolla

Ensimmäiset Yhdysvaltojen lupaamat Abrams-panssarivaunut saapuvat Ukrainaan ensi viikolla, sanoi Yhdysvaltain presidentti Joe Biden tavattuaan ukrainalaiskollegansa Volodymyr Zelenskyin Valkoisessa talossa.

Zelenskyi ja Biden tapasivat myöhään torstai-iltana Suomen aikaa Oval Officessa eli Yhdysvaltain presidentin työhuoneessa.

Bidenin mukaan Yhdysvaltain kongressilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tukea tuoreinta sotilaallista apua Ukrainalle. Kongressin republikaanien yhä äänekkäämpi laitaoikeistolainen siipi on suhtautunut kielteisesti Ukrainan jatkuvaan tukemiseen puolustussodassa Venäjää vastaan.

Torstai 21. syyskuuta:

23.29: Zelenskyi on saapunut Valkoiseen taloon

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on saapunut vierailulle Valkoiseen taloon, jossa hän tapaa presidentti Joe Bidenin.

Zelenskyi kertoi, että aikoo keskustella Bidenin kanssa erityisesti Ukrainan ilmapuolustustarpeista.

21.32: Yhdysvaltain seuraava asepaketti ei sisällä ATACMS-ohjuksia

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ilmoittaa vielä tänään uudesta Ukrainan aseapupaketista. Asiasta kertoo Valkoinen talo.

Asepaketti ei tule sisältämään Ukrainan kaipaamia pitkän kantaman ATACMS-ohjuksia, NBC News kirjoittaa. Aiemmin ABC News -media uutisoi viranomaislähteisiin vedoten, että Yhdysvallat todennäköisesti lähettää Ukrainalle kyseisiä ohjuksia

Lehtitietojen mukaan Yhdysvaltain seuraava asepaketti Ukrainalle sisältää muun muassa rypäleammuksia, ilmatorjuntaohjuksia, panssarintorjunta-aseita ja HIMARS-raketinheittimien ammuksia.

Bidenin ja Yhdysvalloissa vierailevan Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin on määrä pitää yhteinen lehdistötilaisuus Suomen aikaa kello 22.25. MTV Uutiset Live näyttää tiedotustilaisuuden suorana lähetyksenä.

19.50: Ukraina on työntänyt panssareita lohikäärmeiden hampaiden ohi Etelä-Ukrainassa

Ukrainan armeija on videomateriaalin perusteella ensimmäistä kertaa tuonut rynnäkköpanssarivaunuja Venäjän Länsi-Zaporizhzhjan puolustuslinjan panssariesteiden ohi, kertoo yhdysvaltalaisen ajatushautomo Institute for the Study of Warin Venäjä-analyytikko George Barros viestipalvelu X:ssä.

Sosiaalisessa mediassa kiertävässä videossa kerrotaan näkyvän Ukrainan saksalaisvalmisteisia Marder-rynnäkköpanssarivaunuja ja yhdysvaltalais-kanadalaisia Stryker-panssariajoneuvoja hyökkäämässä Verboven kylän länsipuolella Etelä-Ukrainassa. Videon kuvauspaikka on vahvistettu.

ISW:n Barrosin mukaan ukrainalaisjoukot ovat onnistuneet leventämään Venäjän puolustuslinjoihin tekemiään aukkoja Länsi-Zaporizhzhjan alueella. Varsinaista läpimurtoa Ukraina ei ole tiettävästi onnistunut alueella tekemään.

Etelä-Ukrainan Länsi-Zaporizhzhjan rintamatilanne 21. syyskuuta. Sininen nuoli on Ukrainan hyökkäys, punainen Venäjän. Kartta: The War in Ukraine -tilannekartta / Black Bird Group.
Etelä-Ukrainan Länsi-Zaporizhzhjan rintamatilanne 21. syyskuuta. Sininen nuoli on Ukrainan hyökkäys, punainen Venäjän. Kartta: The War in Ukraine -tilannekartta / Black Bird Group.

Lue myös:

    Uusimmat