Olet mitä syöt -ohjelmassa elämäntapansa muuttaneelta bloggaajalta pysäyttävä päivitys: aloitti ensimmäisen laihdutuskuurinsa vain 8-vuotiaana

Bloggaaja Veera Bianca kertoo Instagramissa laihdutushistoriastaan.

Veera kertoi huhtikuussa MTV Uutisten haastattelussa käyneensä kehonkoostumusmittauksessa, jonka tuloksista oli selvinnyt, että hänen ihannepainonsa olisi noin 85 kiloa. Aiemmin hän oli elänyt ajatusmaailmassa, jossa jokaisen ihannepaino olisi 50-60 kiloa.

Maanantaina Veera julkaisi Instagram-tilillään riipaisevan kirjoituksen, jossa hän avaa laihdutushistoriaa ja sitä, millaista taistelua hän on käynyt lähes koko ikänsä kehonkuvansa suhteen. Kirjoitus paljastaa, että kipuilu asian kanssa alkoi jo varhain.

– 8-vuotiaana päätin olla laiha seuraavana kesänä. 13-vuotiaana koulun terveydenhoitaja sanoi, että minun pitäisi laihduttaa. 15-vuotiaana lääkäri sanoi, että olen lihavampi kuin muut ikäiseni ja se saattaa olla syy, miksi pojat pilailevat kustannuksellani. 16-vuotiaana personal trainer laittoi minut Atkins-dieetille, jotta saisin timmit vatsalihakset, hän kirjoittaa ja paljastaa liittyneensä myös Painonvartijoihin vain 17-vuotiaana.

18-vuotiaana hän aloitti kaalikeittokuurin karistaakseen kilojaan ja sai kuulla vaihto-oppilaana karun kommentin siitä, miten hän ei saisi ystäviä, jos ei mahtuisi tiettyyn muottiin.

Parikymppisenä mukaan astui vegaaninen dieetti, koska Youtubessa ja Netflixissä hehkutettiin sen olevan ainoa tie terveyteen. Mukaan astuivat mehupaastot ja myöhemmin myös detox-dieetti, jossa syötiin vain 1200 kilokaloria päivässä.

– Tämä on dieettikulttuuria, joka saa meidän sekaisin. Tämä on se seikka, joka aiheuttaa häiriintyneitä ruokailutottumuksia, eikä avain parempaan terveyteen, hän muistuttaa.

Elämäntapamuutoksestaan aktiivisesti Instagramissa kertova Veera kertoi MTV Uutisille, että useat hänen seuraajansa ovat pyytäneet häneltä vinkkejä, mutta ilman koulutusta hän ei ole tahtonut jakaa vinkkejä.

Sunnuntaina hän kuitenkin paljasti Instagramissa, että oma elämänmuutosmatka on siinä pisteessä, että hän uskalsi hakea ja aloittaa opinnot ravitsemusvalmentajaksi. Taustalla kytee halua oppia lisää omaa elämää varten, mutta myös halu auttaa muita.

– Haluan oppia ravinnosta lisää omaa elämää varten ja tulevaisuudessa myös tarjota kanavissani pelkän oman kokemuksen sijaan tieteeseen ja tutkimukseen perustuvaa asiaa ravinnosta ja painonpudotuksesta. Ymmärrän hyvin, että neljän kuukauden koulutus on ihan eri kuin vuosien yliopistotutkimus, mutta tämä on sopiva juuri minun tarpeisiin. Toivottavasti voin tulevaisuudesssa auttaa muitakin onnistumaan samanlaisissa tavoitteissa, Veera kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat