Jo 19. vuosi Salkkareissa! Esko Kovero nauttii yhä työstään: "Studio on kuin toinen kotini"

Salkkarit-legenda Esko Koverolla alkaa jo 19 vuosi Ismo Laitelana. Työ ei kuitenkaan ole käynyt tylsäksi, sillä hänen roolihahmolleen Ismolle on tänäkin syksynä luvassa melkoisia käänteitä. 

Salkkareiden Ismo Laitelana kaikille tutuksi tullut näyttelijä Esko Kovero, 59, palasi kesäloman jälkeen studiolle kuin toiseen kotiinsa. Kokeneella Salatut elämät -tähdellä alkaa tänä syksynä 19 vuosi Ismo Laitelana.

– Salkkarit studio on kuin toinen kotini. 19 vuotta on aikamoinen siivu ihmisen elämässä. Yhden sukupolven verran olen ollut tässä samassa duunissa, kokenut näyttelijä hehkuttaa.

– Sitten tänne on tullut vielä muutama paluumuuttajakin, joiden kanssa olemme aloittaneet sarjan yhdessä. On etuoikeutettua tehdä sarjaa heidän kanssaan, näyttelijä kehuu kollegojaan.

Sarjan paluumuuttajiin kuuluu muun muassa vanhaa kunnon talonmiestä Seppo Taalasmaata näyttelevä Jarmo Koski, 66. Tuttu talonmies nähtiin keväällä 18. kauden päätösjaksossa.

Kovero paljastaa, että Ismo tulee olemaan onnensa kukkukoilla toverinsa paluusta Pihlajakadulle.

– Luulen, että pojat viettävät yhteistä aikaa keskenään ja saa nähdä, pyytääkö Ismo Sepon luokseen asumaankin, Kovero heittää.

Ismon valinta -kauppa palasi takaisin

Sarjassa Koveron roolihahmolle on sattunut 19 vuoden aikana vaikka ja mitä. Näyttelijä muistelee lämmöllä Laitelan kauppiasuraa, johon mahtuu paljon sekä surullisia että onnellisia hetkiä.

Sarjan alkaessa Ismolla oli monta vuotta kauppa, joka loppujen lopuksi meni konkurssiin. Jossain vaiheessa Laitela pyöri tiskin takana Stellans-firman työasussa, toisinaan omissaan. Yksi kauppiasura päättyi firman palamiseen.

Viime keväänä Laitelan elämä sarjassa kirkastui, kun hän avasi Ismon valinta -kaupan uudelleen. Näyttelijä Kovero paljastaa, että syksyn jaksot tulevatkin pyörimään paljon kaupan parissa.

– Ismo on erittäin tyytyväinen ja tietää, että on alalla, mihin hänet on luotu. Hän tekee intopiukeana kauppiaan töitä ja tapaa ihmisiä kaupassa.

– Myös Ullan (Maija-Liisa Peuhu) kanssa hieman sumplitaan tiettyjä asioita. Sen voisi vaikka kuvailla niin, että sokea auttaa rampaa, Kovero vinkkaa tulevista jaksoista.

Ennen syksyllä kuvausten alkamista Kovero lomaili Suomessa kulttuurin parissa. Hän kierteli ympäri kotimaataan tutustumassa museoihin ja ihastelemassa teattereita.

Salatut elämät palaa MTV3-kanavalle 21.8 klo 19.30!

Lue myös:

    Uusimmat