JHL ja Jyty ilmoittivat uudesta kolmipäiväisestä lakosta Turussa – tulee näkymään päiväkotien ja koulujen ruokailuissa

Kouluruokailu kaipaa päivitystä 2:08
Viime vuonna otsikoissa oli THL:n tutkimus, jonka mukaan vain harva koululainen syö kaikki koulussa tarjottavan aterian osat.

Ammattiliitot JHL ja Jyty aloittavat keskiviikkona kolme päivää kestävän lakon Turun kaupungin palveluyrityksen Arkean työehtokiistan takia.

Lakkoon osallistuu Arkean työntekijöiden lisäksi Turun kaupungin ja kaupungin yhtiöiden työntekijöitä.

JHL:n lakko näkyy Turun päiväkotien, koulujen, lukioiden ja ammattikoulujen ruokailuissa, koska Arkea toimittaa niihin ateriat. Lisäksi lakon laajeneminen vaikuttaa linja-autoliikenteeseen, satamien toimintoihin sekä kirjastojen ja uimahallien aukioloon.

JHL: Ei palkka-alelle Arkeassa ja Postissa

JHL syyttää Arkeaa työntekijöiden palkkojen dumppauksesta Turun kaupungin siunauksella.

– Me emme tällaista menettelyä hyväksy, emme kuntaomisteisessa Arkeassa emmekä valtion omistamassa Postissa, sanoo JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine tiedotteessa.

Arkea ilmoitti aiemmin syksyllä aikovansa vaihtaa yli tuhannen työntekijän työehtosopimukset halvempiin. Arkean mukaan yhtiön olisi luontevaa kuulua samaan työnantajaliittoon kuin kilpailijansa. Sen mukaan yrityksen tulevaisuus on vaarassa.

– Päätöstä ei tehty kevein perustein, sillä tarkoituksena on turvata yhtiön tulevaisuus ja työpaikat, yhtiö kirjoittaa tiedotteessa.

Päivitetty 17.21: Arkean tiedote, Päivi Niemi-Laineen kommentti

Lue myös:

    Uusimmat