Jatkosodassa kaatunut Väinö pääsi vihdoin rakkaimpiensa luo – sisarusten 75 vuoden odotus sai vihdoin päätöksen, kun Ilmavoimat toi miehen kotiin

Jatkosodassa kaatunut Väinö pääsi vihdoin rakkaimpiensa luo – sisarusten 75 vuoden odotus sai vihdoin päätöksen, kun Ilmavoimat toi miehen kotiin 0:38
Matkanteko kotiin oli vienyt 75 vuotta. Eilen Väinö Junttila pääsi vihdoin sisarustensa luo Ivaloon.

Eilen aamulla Helsingistä liikelentokentältä nousi ilmaan kone, jonka kyydissä matkusti vihdoin kotiin alikersantti Väinö Junttila. Vain yhtä matkustajaa, Väinöä, kuljettanut Learjet suuntasi kohti Ivaloa, jossa Väinöä oli odottamassa kolme siskoa ja veli.

Matkanteko kotiin oli vienyt 75 vuotta. 

Alikersantti Väinö Junttila kaatui vetäytymistaistelussa 2. heinäkuuta 1944. Hän oli täyttänyt vain muutamaa viikkoa aiemmin 27 vuotta. 

Väinön ruumis jäi kentälle Semsvaaran maastoon yli 70 vuodeksi.

Vuoden 2017 heinäkuussa etsijät löysivät neljän suomalaissotilaan jäänteet. Viime kuussa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tekemät DNA-testit vahvistivat, että yksi heistä on Väinö.

Eilen Väinöä oli vastassa perheestä he, jotka olivat vielä olemassa. Väinön ottivat vastaan kolme siskoa ja yksi veli, jäljellä olevat jäsenet alunperin 13-lapsisesta perheestä.

– Se, ettei kotiin saatu ruumiistakaan, oli äitille kova paikka, Inarista kerrottiin Sotaveteraaniliitolle, joka julkaisi sosiaalisessa mediassa lyhyen tarinan Väinön viimeisestä matkasta kotikonnuille ja ikuiseen lepoon kotimaan mullassa.

Lue myös:

    Uusimmat