Järkyttävää kuvamateriaalia Ecuadorin suurimmasta kaupungista: ruumiita lojuu kodeissa päiväkausia, kadut täyttyvät huopiin käärityistä menehtyneistä: "Kukaan ei hae niitä"

Ecuadorin suurin kaupunki todellisessa koronakriisissä: kadut täyttyvät huopiin käärityistä menehtyneistä 1:01
Kuvamateriaalia Ecuadorista katsottavissa yläpuolelta.

Ecuadorin suurimmassa kaupungissa koronavirus näkyy kaduilla hirvittävällä tavalla.

Maassa on raportoitu virallisesti yli 3100 sairastuneesta, eikä helpotusta ole näkyvissä.

Rannikkokaupunki Guayaquilissa sairaalat ovat ylikuormittuneita ja virukseen kuolleita on löydetty ihmisten kodeista jopa päiviä menehtymisen jälkeen.

Kaupungista peräisin oleva kuvamateriaali todistaa, että huopiin käärittyjä ruumiita on kasaantunut kaduille, toivossa että viranomaiset siirtäisivät niitä eteenpäin.

CBS Newsin tavoittama paikallinen kertoo, että tämä on vahva merkki koko maan terveydenhuoltojärjestelmän romahtamisesta ja siitä, että suunta virusta vastaan taistelemisessa on väärä.

– Viranomaiset eivät ryhtyneet varotoimenpiteisiin, eivätkä olleet varautuneita tähän huolimatta siitä, että he tiesivät mitä Euroopassa tapahtuu, Guayaquilissa asuva Stalin Briones kertoo.

"Mitä on tapahtumassa julkiselle terveydenhuollolle?"

Kaupunginjohtaja Cynthie Viteri on huolissaan Ecuadorin tilanteesta ja syyttää hallitusta kykenemättömyydestä.

– Mitä on tapahtumassa julkiselle terveydenhuollolle maassa? He eivät hoida ruumiita ihmisten kodeista. Kuolleita jätetään kaduille ja sairaaloiden eteen. Kukaan ei hae niitä, Viteri kertoo Twitterissä julkaisemassaan videossa.

Ecuadorissa virustestaaminen on vajanaista, joten tarkkaa lukua koronaan kuolleista on vaikea selvittää.

Los Angeles Timesin mukaan viranomaiset ovat kuitenkin viimeisten päivien aikana keränneet 400 ruumista, joista suurimman osan uskotaan liittyvän koronavirukseen.

Katso kuvamateriaalia kaupungista yläpuolelta.

Lue myös:

    Uusimmat