Jarkko Nieminen turnausvoittoon

Jarkko Niemisen ensikosketus massakenttiin tällä kaudella sai mainion päätöksen, kun Marokon Marrakeshissa pelatun 106 500 euron ATP-haastajatason turnauksen loppuottelussa kaatui Ukrainan Oleksandr Dolgopolov 6-3, 6-2.

- Mahtavat fiilikset. Peli on kulkenut kovallakin alustalla jo (helmikuun puolivälin) Memphisin ATP-turnauksesta lähtien. Tuntuu, että nyt on taas päässyt vähän eteenpäin. Peli ei ailahtele, Nieminen kertasi tyytyväisenä.

- Davis cupista sain itseluottamusta, ja sen jälkeen oli hetki lepoa. Sitten tänne tutustumaan massaan, jotta saisi massalla matseja alle tulevia kovia vastustajia varten, mies selvitti pelaamistaan alemman tason kisassa.

Turnauksen kakkossijoitettu Nieminen (ATP-ranking 85) mursi ykkössijoitettu Dolgopolovin (ATP-80) syötön avauserässä kerran ja toisessa erässä kahdesti. Ottelu kesti lopulta vain 55 minuuttia.

- Ekassa erässä pidin helposti omat syöttöni, ja käytin ainoan murtopaikan. Toisessa tuli sitten aikainen murto, ja vastustajalta taisi napsahtaa selkäranka. Annoin sen jälkeen hänen tehdä virheitä, itse vain odotin ja liikutin häntä. Ottelu tuntui kyllä tosi helpolta, Nieminen summasi.

Touko-kesäkuun Ranskan avoimiin huipentuva massakausi jatkuu Niemisellä heti alkavalla viikolla. Italian Barlettassa pelataan pikkuinen (30 000 palkintoeuron) turnaus, jossa Nieminen on sijoitettu ykköseksi. Toiseksi korkeimmalle rankattu pelaaja turnauksessa on Espanjan Santiago Ventura, jonka sijoitus maailmanlistalla on 91:s.

- Ensimmäiset pelit massakentillä ovat aina kysymysmerkkejä. Nytkin oli ensimmäinen ottelu vaikea, mutta sitten alkoi kulkea. Mikäs tässä on jatkaessa, kun on hyvä vire päällä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat